HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Bútorok a tetőtérben

Ha több helyre van szükséged, esetleg bővül a családod, a leggazdaságosabb megoldás, ha lakhatóvá teszed a lakás már meglévő, de még ki nem használt helyiségeit vagy tetőterét.
Különleges varázs és kellemes hangulat alakítható ki a tetőtéri szobákban. Itt berendezhetsz magadnak dolgozószobát, egy hangulatos olvasósarkot, a gyerekeknek egy otthonos kuckót vagy tanulószobát is.
Azonban sokan megijedhetnek attól a kihívástól, hogy bebútorozzanak egy tetőteret a hely adottságai miatt; ahol jellemzően ferde falak, gyakran alacsony belmagasság, a nem szokványos kisebb terek okozhatnak fejtörést.
De te ne ijedj meg ettől a feladattól, hiszen praktikus és trükkös megoldással megfelelő bútorokkal igazi kreatív feladat lesz ügyesen berendezni.
Néhány hasznos, kreatív berendezési ötlettel szolgálhatunk mi is, hogy a klasszikus tértágító megoldásokkal, -mint a fehér falszín vagy világos bútorok használata a tetőterekben-, és kisebb bútorokkal hogyan tudod úgy berendezni, hogy a végeredmény élhető, harmonikus és tágas hatást adjon.

Néhány tipp: tetőtér berendezésére

A tetőtér berendezés fundamentuma talán leginkább a falak színvilágára vonatkozik: törekedj világos, pasztell színnel festeni a falakat, a sötét tónusú festés fokozza a mennyezet összenyomó hatását, mivel az elnyeli az értékes fénysugarakat, ezért inkább ezt kerülni kell. Ehhez kapcsolódóan világos színű bútorokkal érdemes megtölteni és lágyítani a helyiséget. 
Ha lehet inkább további falakkal ne oszd több részre a tetőteret, hiszen alapból kisebbnek érződik a helyiség, épp ezért robusztus bútorok betervezését nem javasoljuk, ezeknek ugyanis nehezen fogsz helyet találni, használj inkább sok kisebb, könnyen mozgatható bútort és kiegészítőt.
A térbeli különleges elosztásokat, kisebb, légiesebb, alakítható darabokkal teheted egyedivé, amelyeket később bővíthetsz, átrendezéskor pedig átteheted a ferde falak mentén máshová, így könnyen és kreatívan leszel a saját lakberendeződ.
Kínálatunkban fenyőbútoraink között találsz gyerekszobába olyan emeletes ágyat is, amely alá egy igazi játékkuckót vagy tanulósarkot tudsz berendezni. A játékoknak könnyen mozgatható fedeles tárolókat ajánlunk, melyben rendben sorakozhatnak a gyermek játékai.
Ha gyermeked nagyobb és már iskolába jár, akkor az ilyen kialakítású ágy alá tehetsz íróasztalt, ezzel is helyet spórolsz meg; a tanuláshoz szükséges kellékeket pedig az arra hivatott polcokba, tárolókba, komódokba helyezheted. A berendezés már meglévő szekrényei, komódjai mellé a tárolókapacitást növelheted a kifejezetten erre a célra kialakított lépcsőzetes polcrendszerrel, mely követi a ferde fal síkját.
Bármilyen funkciójú szobát is rendezel be magadnak vagy gyermekednek, a helyiségek adottságait maximálisan ki tudod használni, mert a kínálatunkban találsz kihúzható kanapét, fotelágyat vagy olyan sarokgarnitúrát, amelyet egy-két gyors mozdulattal kényelmes fekhellyé alakíthatsz, így az amúgy is szűkös helyet gazdaságosan fogod tudni kihasználni.
Az effajta moduláris rendszerű garnitúráink/szekrényeink praktikusak és rendkívül kreatívan tudsz gondolkodni a szoba elrendezésének és méretének megfelelően a kialakításukról.
Ennek a variálhatóságnak köszönhetően az elemekből könnyedén tervezhetsz olyat, amekkora helyed van, 3-2-1 összeállításokat, kanapékat, „L” alakú kanapét, sarokgarnitúrát, „U” alakú garnitúrát; fotellel, ottománnal, puffokkal, épp amilyenre szükséged van; és amely elfér a ferde fal síkja alatt.
Az elemes rendszerű szekrények lehetővé teszik, hogy nem egy teljesen összeszerelt szekrénysort kell bezsúfolnod a tetőtérbe, hanem egyedi elemek végtelen variációs lehetőséget biztosítanak számodra mind méretükben, az elemek számában, formájukban és színben is egyaránt, főleg hogy egy speciális térbe tervezed be őket.  
A kárpitosbútorok mellett fő fontosságú, hogy legyen elég pakoló, tároló bútorod, mivel a hely szűkössége és a belmagasság korlátok miatt nagyobb gardróbok helyett, itt hívhatod segítségül a „Jolly Joker” mindent „is” elnyelő komódokat, amelyek kapcsán szintén számtalan lehetőség közül válogathatsz. Az esztétikumot adhatja egy dizájnos LED világítás, üvegpolcok, különböző színű fiókok, magasfényű betétek, melyek igazán látványos elemei lesznek a szobádnak.

A hatást fokozhatod különböző hosszúkás formájú dekorációkkal, amely nyújtja a belmagasságot optikailag, és a sajátosan ki nem használható sarkokba pedig tehetsz kisebb foteleket, kialakíthatsz egy relaxáló sarkot is, tárolós puffokkal az újságoknak; s ahová végképp bútor nem fér már be, oda tegyél cserepes virágokat.
Legyen bármilyen trükkös is az elképzelésed: pasztell, natúr, színes, egyedi méretű, polcos, akasztós, ...nálunk biztosan megtalálod a neked megfelelőt.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!