HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Milyen a megfelelő gamer szék?

Játssz kényelmesen!

Mi egy igazi játékos célja? A legjobbnak lenni, de ahhoz hogy igazán a legjobb legyél, tökéletes felszerelés is kell.
A gamer székek különösen az ergonómiai kialakításuk miatt népszerűek a játékosok körében, neked is erre kell odafigyelned, hiszen te tudod mennyit vagy gép előtt, így kiválaszthatod a játékidő hosszától és használati gyakoriságtól függően a számodra legmegfelelőbb modellt.
Miben különböznek a gamer székek az irodai székektől?

Az első és legszembetűnőbb különbség egy irodai székhez képest, hogy a játékra tervezett szék egyedi megjelenése egy versenyautó ülésére hasonlító oldalsó kialakítás jellemzi. Ezek a sportos székek megjelenésüknél fogva is közkedvelt választás a fiatalok körében.
A játékidő hossza miatt a gamer székek fokozott egészségmegőrző ergonómiát kínálnak, ezért is olyan különleges a kialakításuk, több állítási lehetőséggel, melyek mind hozzájárulnak a minőségi játékhoz.
Az ülésmagasság gázlift segítségével egyszerűen állítható, így komfortos ülést biztosít, a hintamechanika pedig lehetővé teszi a kényelmes hátradőlést és pozícióváltást. E típusú székek tipikus jellemzője, hogy egyes modellek dönthetősége eléri a 180° -t is, ezt már nem tudja egy irodai használatra tervezett szék.

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyek a segítségedre lesznek a választásban

A gamer szék megvásárlásánál figyelembe kell venned a szék anyagának típusát, a láb kialakítását, illetve milyen kényelmi funkciókkal van ellátva.
Több tényező is fontos lehet, melyeket egy igazán profi kialakítású szék kínál: 
  • gázliftes, 
  • állítható magasság, 
  • mozgatható karfa, 
  • hintamechanika, 
  • dönthető háttámla, 
  • mozgatható ülőfelület, 
  • fixálható ülésszög, 
  • nyak-, és derékpárna, 
  • párnázott karfa, 
  • egyedi design
Ha te is jelentős mennyiségű időt szentelsz a játékra, olyan modellt válassz, amelyet minél inkább testre szabhatsz, ebben kérheted szakértő kollégáink segítségét, hogy könnyebb legyen a bőséges kínálatban eligazodni.
Az ideálisan beállított gamer szék segíti a vérkeringésedet, ezzel elkerülve a rossz testtartásból fakadó fájdalmakat, valamint hozzájárul az egészséged megőrzéséhez, mert minél többet ülsz egy székben, annál fontosabb, hogy a szék kövesse a tested és a hátad vonalát, ezáltal biztosítva a helyes tartást. Ha általában sok időt töltesz egy ilyen székben, akkor egy jól szellőző, hálós szerkezetű ülőfelülettel és támlaborítással rendelkezőt ajánlunk.
A kiválasztásnál figyelj a stabil lábtartóra, amely a szék szilárdságát biztosítja -a játék hevében nem elhanyagolható szempont-, legjobb ha a lábazat krómozott vagy festett acél, ez biztos tartást ad. Továbbá szentelj figyelmet a karfa magasságára, mert ha a karfa túl magasan van, a vállad kényszerűen ellensúlyozza ezt az emelkedést, míg a túl alacsony karfák esetén pedig az egész tested előre dől, így hosszútávon fájdalom és rossz komfortérzet alakulhat ki.
Vannak egészen egyedi modellek, melyek még inkább tovább fokozzák a hatást, ugyanis bluetooth-os hangszóróval és váltakozó LED színeffektusokkal még inkább behúznak a játékélménybe.
Vásárlás előtt mindenképp azt javasoljuk, mérd fel mennyi helyet tudsz biztosítani a székednek. Egy normál irodai vagy gyerek forgószékhez képest ezek a designos modellek általában terjedelmesebbek, -és bár első látásra nagyon jól néznek ki-, gondold végig ha teljesen lehajtod a háttámlát, vajon elfér-e a szobádban.
A cikkünkben felsorolt szempontok mind-mind pozitív hatással vannak a játékélményre, a teljesítményedre, illetve az egészségedre, ha ezeket figyelembe veszed könnyen megtalálod a hozzád leginkább illő gamer széket!

Arra azonban figyelj, hogy a játékot ne vidd túlzásba, kedvenc kutyusoddal is tölts időt! ;)
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!