HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Az év színe 2023-ban: Viva Magenta

Minden évben, amikor a Pantone előáll az év új színének bejelentésével, az egész dizájnvilág erre a nagy hírre vár, hogy ehhez igazítsa a jövő vizuális terveit és igényeit. A mai létünk számtalan kihívással jellemezhető, mind geoplitikai, mind morális, kulturális viszonylatban és ebben a pillanatban a Pantone 2023-as év színe egy merész vörös árnyalat, amely a pozitívabb jövő megteremtéséhez szükséges erőről és életerőről árulkodik.
„Azért választottuk ezt a színt, mert úgy éreztük, hogy ez egy nem szokványos árnyalat a nem szokványos időkhöz, valami, ami új jövőképet adhat számunkra" - mondta Leatrice Eiseman, az intézet ügyvezető igazgatója a TIME-nak. A Viva Magenta – jegyzi meg Eiseman – hatalmat közvetít – de határozottan, nem agresszíven. " Ez egy olyan szín, amely igazán lendületes és vibráló, és az erő új jelét mutatja, amelyre mindannyiunknak szüksége van egy optimistább jövőhöz."
Ez az elmúlt év mélyreható elemzése annak az emelkedésnek és reménynek, amely bátorságot ad ahhoz, hogy folytassuk kreatív utunkat és mielőbb túllépjünk ezeken a zord időkön. A 2022-es év az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb évének bizonyult, így a Pantone Institute megoldása ezúttal még többet jelent számunkra, mint valaha. A Pantone 18-1750 Viva Magenta, az élénk és árnyalt lilás vörös, a kiegyensúlyozottság példája: a meleg és a hideg tónusokra is támaszkodva – de a szín eredete a természetben gyökerezik, felvillanyozó árnyalattal, amely a fizikai és spirituális téren egyaránt megtalálható.
Az idei színválasztás egyik fő inspirációs forrásaként a természetre mutatnak rá, nevezetesen, az amerikai kosenil bíbortetű festékanyagából eredeztethető, így a festékek vörös és élénk pinkes árnyalataira, amelyeket a Kr. e. II. századtól használnak. A kosenil pajzstetű Mexikó meghódítása után került Európába a spanyolok révén, innen ered a 'spanyolvörös' név.
Korai időkből a gazdag vörös pigmentek és árnyalatok nyomtatása fedezhető fel szövetekre és papírra. Korunkban pedig a vizuális szakemberek felhasználják a virtuális szféra többféle ágában. A MagentaVerse kapcsán egy ősi festékanyagot a modern technológiával ötvöztek, az árnyalatot ugyanis mesterséges intelligenciával együtt fejlesztették ki, mintegy hidat képezve a múlt és jövő, a természet és technológia között.
Lakberendezés terén is ez a különleges szín a szabad tervezés kivételes lehetőségét adja elképzeléseid és egyéni igényeid összehangolására.

Nyugodtan kísérletezz, akár a falak színét, akár a textil kiegészítőket, akár a kanapédat öltözteted ebbe a merész,- ám nem hivalkodó színbe-, amely által számodra egy modern, kifinomult, elegáns és időtálló nappali, hálószoba jöhet létre az enteriőrök megtervezésekor.
A kínálatunkban számtalan stílusú és színű, minőségi kárpitosbútort megtalálsz, vagy megrendelheted a neked legmegfelelőbbet, akár ebben a merész Magenta színben, amelyekkel újjá és stílusossá varázsolhatod otthonodat vagy irodádat, így teljesen egyedi karaktert adva az enteriőrnek. Az egészen kicsi, fedeles tároló puffoktól elkezdve, a tekintélyt követelő robusztus, elegáns szivarszobába tervezett, vezetői kanapékat és foteleket is fellelheted nálunk.
Gyere válassz kínálatunkból! Engedd el a fantáziádat!
Keresd ezt a színt és legyél bátor használni!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!