HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Fedezd fel ülőgarnitúra kínálatunkat!

A stílusos bőr ülőgarnitúrák
Ahol egy bőrrel bevont kanapé terül el a szőnyegen, ott valószínűleg a örök elegancia kedvelőivel van dolgunk, hiszen a klasszikus bőr ülőgarnitúrák meghatározzák az egész miliőt, nekik kínáljuk a hagyományos bőrbevonatokat.
A bőr ülőgarnitúrák nemcsak gyönyörűek és elegánsak, de rendkívül kényelmesek is. Klasszikus stílusúvá vagy éppen sikkessé varázsolják a nappalidat, egészen megváltoztatva annak hangulatát.
Ha vásárláson töröd a fejed és ilyen ülőgarnitúrában gondolkodsz, te is biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet, legyen az modern vagy klasszikus bőrgarnitúra.
Az ehhez szükséges színvilág, forma megteremtése és az arányok mind-mind fontosak
egy szépséges bőr-, vagy ülőgarnitúra kiválasztásához.
A modern életmód legújabb trendjeihez és színvonalához igazodva a paletta a klasszikus bőr ülőgarnitúráktól a modern, extravagáns sarokgarnitúrákon át a bőr dizájnfotelekig terjedhet.


Stílus, minőség és funkcionális megoldások


Stílusban maradhatsz a klasszikusabb lekerekített modelleknél, ha viszont modern enteriőrbe tervezed, akkor bátran játszhatsz a színekkel és formákkal, ha bevállalós vagy, akár egy dögös kék színű bőr sarokgarnitúra lehet az otthonod sztárja. A forma mellett, a tűzések, gombok, karfák, a bőr patinássága, illata, természetes jellege is hozzájárul, hogy örök darab legyen. További lehetőségek, hogy legyen több funkciós? Legyen klasszikus, vagy modern? Íves, vagy szögletes? Fabetétes a karfája, vagy a lábazat anyaga fa vagy fém? A fa, mint alapanyag jobban meghatározza a pácolás színével a szoba kialakítását, míg a fém, főként a króm kivitel, elsősorban a modern design jellegzetes stílusjegye.
Ez a sok-sok variációs lehetőség mind azt segíti, hogy a te egyedi igényeidnek megfelelő esztétikailag és funkciójában az életmódodhoz leginkább passzoló ülőgarnitúrát vagy kanapéágyat vihesd haza.
Az, hogy kinek melyik ülőgarnitúra a legmegfelelőbb, az főként a helyiség méretétől, illetve attól függ, hogy mire és hányan használjátok. Kisebb helyiségbe a világos színeket ajánljuk neked, a látható lábak és alacsony háttámlák pedig tovább csökkentik optikailag az ülőgarnitúra méretét.
A mai világban azonban ülőgarnitúra alatt már nemcsak a 3-2-1-es ülőgarnitúrákat értjük, ahol tradicionálisan a kanapé mellett két fotel vagy a kanapé mellett egy kétszemélyes kanapé, és egy fotel adja a bútorok létszámát.

Manapság már a sarokgarnitúrák is, lehetnek „L” alakú vagy „U” alakú sarokkanapék, amelyek ággyá alakíthatók, ezeket szintén kérheted egyedi méretben és összeállításban, valamint bőr, textilbőr bevonással is.
Ha neked kisebb lakásod van, s gyakorlatilag minden négyzetcentit szeretnél kihasználni, akkor jó választás lehet egy kinyitható kanapé, egy ágyneműtartós sarokgarnitúra vagy egy kétszemélyes tárolós kanapé.
Néhány tipp az ülőgarnitúra kiválasztásához
A kényelem mellett fontos kiviteli szempontokat is figyelmedbe ajánlunk a vásárlás előtt:
-ágyneműtartó
-különböző fekhely kialakítás
-a bevonatok típusai (textil, bőr, zsenília, bársony, textilbőr, vízlepergető kárpitok)
-stabilabb, többféle rugós kivitel (hullámrugó, gőzölt bükk laprugó, bonell rugó, zsákrugó)
Ha kisebb alapterületű szobát rendezel be, akkor ide érdemes egy kanapé és az ágy funkcióit ötvöző bútort választanod, mely még ágyneműtartóval bővíti a funkciók tárházát.
Gondold végig, hogy ezt a bútort mindennapos használatra vagy vendégágyként fogod használni, mert az igénybevétel szabja meg, hogy szendvicshabos vagy rugós ülőgarnitúrát érdemes választanod.
Ágymechanika típusok kialakítása szerint az ágyfunkció lehet dönthető, kihúzható vagy lehajtható. Az ülőgarnitúra általában ülésre, pihenésre való, de vannak olyan kombinált ülőgarnitúrák, kanapéágyak, melyek kétfunkciós ágyszerkezettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy az ágy vendégágy kiemelős szerkezete könnyedén kihajtható, így gyorsan átalakulhat ülőgarnitúrából pihenő ággyá. Amikor már nincs szükség rá, gyorsan egy két mozdulattal visszahajtható eredeti állapotába.
Ha nagyobb a térigényed, ebből fakadóan a nagyobb ülőgarnitúrák között találsz XXL, azaz extra nagy ülő-, és fekvőfelülettel rendelkező darabokat is, kialakításban is óriási a választék. Ha további rejtett tárolórekeszre vágysz, akkor az ágyneműtartó lehet a bútortestbe beépített tárolóhely, mely igazán praktikus lesz számodra.
A modulokból, egyedi méretre tervezett ülőgarnitúrák, fotelek, bőrbútorok abban segítenek neked, hogy a nappalid méretét figyelembe véve maximális helykihasználást tegyenek lehetővé.
Továbbá egyes bútorcsaládoknál a sokszor áthelyezhető extra fejtámla is hozzájárulhat a plusz pihenésedhez. A kényelmi funkciók alapján is több lehetőség közül választhatsz, melyek lehetnek a relax-funkció, az egyes elemekben, vagy különálló fotelekben, hol egy mozdulattal kinyithatod a fotel lábtartóját, ezáltal azonnal kényelembe helyezve magadat.
A bőr ülőgarnitúra tisztítása és kezelése
A bőr természetes anyag, jó légáteresztő, könnyen tisztítható, sokáig nem tud elhasználódni, egyre patinásabb lesz az idő elteltével. Azonban a mechanikai sérülésektől kell óvnod leginkább különös tekintettel, ha kisgyermek vagy kisállat is él a lakásban veled.
Ha neked is ilyen elegáns bútorod van, a tisztán tartása nem nehéz feladat, segítséget is tudunk nyújtani ehhez, ugyanis áruházainkban kapható olyan kiváló bőrápolószer, mellyel a leghatékonyabban tudsz dolgozni.
Néhány természetes trükkel, rendszeres portalanítással, lanolinos letörléssel kezelheted, így óvva a hosszabb élettartamot.
Minden otthonban – még a legkisebbekben is – kötelező kellék egy stílusos ülőgarnitúra. Egy kanapé esetében nemcsak konkrétan a kanapé megjelenése, színe, formája fontos; ilyenkor számításba kell venni a környezetedet, azt hogy összességében milyen enteriőrt szeretnél kialakítani.
A színek, formák és anyagok rendkívüli kínálatában kollégáink segítenek eligazodni.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!