HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Ágyazható kanapé mindennapi alvásra

A kinyitható kanapék praktikuma

Amikor egy nyitható kanapét szeretnél vásárolni, az általános szabályok segíthetnek kapaszkodóként, hogy hogyan is kezdd a tájékozódást, de mivel a lakásod, az életviteled, az életkorod és szokásaid egyaránt befolyásolják, hogy mit jelent valakinek az ideális nappali és az oda elképzelt nyitható kanapéágy, így mi is segítjük a választásodat. Gyakori élethelyzet, hogy a nappalid egyben a hálószobád, így egyáltalán nem elhanyagolható, hogy milyen a kényelmes fekhelyed, ami hozzájárul a mindennapjaid kényelméhez.

Ha te is egy kisebb alapterületű nappali és háló funkciójú szobát rendezel be, akkor ide érdemes egy kanapé és az ágy funkcióit ötvöző bútort választanod, mely még ágyneműtartóval is bővítheti a funkciók tárházát.
A formai elrendezést illetően a kanapéágy lehet egyenes kanapé, két vagy három személyes, vagy lehetnek sarokkanapék, amik leginkább sarokba helyezve töltik be a feladatukat. Sarokkanapé választása esetén figyelj arra, hogy jobbos, vagy balos szerelésű-e az adott bútor, de legtöbbször már variálhatóak és átszerelhetőek mind a két oldalra az adott elemek, így könnyedén be tudod rendezi vele a lakóteret.
Ezeknek a kanapéágyaknak a szélessége 90 x 200 cm-től indul, általában 200 cm körüli szélességig, ami igazán jó alternatívája lehet egy heverőnek vagy egy 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm franciaágynak egyaránt. Így ezek a nyitható fotelágyak, kanapéágyak, sarokkanapék egy és két ember számára megfelelő lesz mindennapos alvásra is, de vendégágynak is tökéletes megoldás lehet.
Gondold végig, hogy ezt a bútort mindennapos alvásra vagy vendégágyként fogod használni, mert ezt az igénybevétel szabja majd meg.

Szempontok a nyitható fotelágy és kanapéágy kiválasztásához

A kényelem mellett fontos kiviteli szempontokat is figyelmedbe ajánlunk a vásárlás előtt:
-funkciója szerint mindennapos alvásra vagy vendégággyá kialakított
- fotelágy vagy kanapé vagy sarokkanapé típus
- ágyfunkció típusa, mechanizmusa: magas vagy alacsony nyitású
-fekvés iránya : keresztben vagy hosszában fekvős
-a bevonatok típusai (textil, bőr, zsenília, bársony, textilbőr, vízlepergető kárpitok)
-fekvőfelület kialakítása: szivacsmatrac vagy stabilabb, többféle rugós kivitel (hullámrugó, gőzölt bükk laprugó, bonell rugó, zsákrugó).
Gyártótól, típustól függ, hogy a nyitható szerkezetük alkalmas-e a mindennapi alvásra, vagy csak egy vendégfunkciót töltenek be. Nem összekeverendő, hogy valami a komfort miatt nem alkalmas napi használatra vagy a szerkezet nem bírja a mindennapi nyitogatást. A választásban kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.

Nyitható kanapéágyak mindennapos alvásra

Manapság a korszerű gyártástechnológiáknak köszönhetően léteznek kifejezetten komfortos ággyá alakítható, az ágyak és franciaágyak alternatívájaként szolgáló modellek.
A mindennapos alvásra kialakított kanapéágyaknál a válogatott alapanyagoknak köszönhetően a megfelelő komfortérzetet, és egészségmegőrző funkciót is garantálni tudják.
A keményebb fa-, vagy bükkfa szerkezet és a bonell rugós matracok, a termékek hosszútávú használhatóságát garantálják, míg a hideghabos ülő és támlaszerkezet, továbbá a párnázatban található szilikongolyócskák vagy a töltetek a pihe-puha lágyságot adják meg. Akár 2 személyes ágyfunkcióval rendelkező kanapé 140 x 200,160 x 200 cm fekvőfelületét nézed, akár 3 személyes kanapéágy 180 x 200 cm-rel fekvőfelülettel rendelkezőt- itt általában a fekvőfelület teljesen sík vagy egyben van, de ha két, három darabból is áll, legfeljebb a lábrésznél felhasznált anyag lehet más keménységű. Ezek a feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy kanapéágy mindennapos alvásra alkalmas legyen.

Mindezek mellett a kanapék néhány könnyed mozdulattal ággyá alakíthatók. Sokszor a párnák huzata cserélhető. Az igényeidhez mérten akár a luxusszállodák kényelmét idéző boxspring kanapéágyakat is megtalálod kínálatunkban. Ez a megoldás stabilabb, egészségesebb alátámasztást biztosít a gerincnek alvás közben, így tehát mindennapos alvásra ajánljuk neked.
A megerősített rugózat az igazi franciaágy kényelmét is biztosítja.
Ezeknek a típusoknak általában a kinyitási módja is egyszerű, hiszen csak előre kell húznod az ülőfelületet, ez alatt helyezkedik el az ágyneműtartó. Az ágyneműtartó tetejét ráhajtod és a kanapé háttámláját lehajtva egy szintbe hozod, így készen is van az ágyad. A kanapék, fotelágyak, sarokkanapék hasznos kiegészítője még az ágyneműtartó rész, így ágyazhatóvá válik a kanapéd, ahol tarthatod az ágyneműket. Amikor viszont nem alvásra használod, a kanapéágyat, akkor könnyen, gyorsan összecsukhatod, így egyszerű nappalibútorrá alakíthatod vissza a bútorodat és ezáltal villámgyorsan elrendezetté varázsolhatod a teret.

Nyitható kanapéágyak vendégágy funkcióval

A kis terek, nyaralók, vendégházak nagy kedvence az egy ill. két személy számára is fekhellyé alakítható fotelágy, vagy kanapéágy, ami a vendégeid számára is tökéletes ideiglenes megoldás lehet.
Azokat a kanapéágy nyitási megoldásokat nevezzük vendégágynak, amit ritkábban, hetente vagy havonta egy-egy éjszakát használ valaki, de semmiképpen nem naponta, ez a komfortérzet és az egészségmegőrzés szempontjából is fontos szempont.
Azonban egy-egy könnyen nyitható fotelágy vagy kanapéágy a vendégeidnek is jó megoldás lehet az ideiglenes elszállásolásban vagy egy „házi” mozizás alkalmával.
A gyártók ritkább használatra készített kanapéágyai esetében szinteltérést okozhat a fekvőfelület részeinek magasság eltérése, akár a vasalatok, illesztések, tűzések, vagy a felületek kialakítása is, ezt muszáj figyelembe venned a választáskor. A fekvőfelület legtöbbször három részből áll össze és bizony sokszor mind a három más keménységű és minőségű matrac vagy szivacs. Huzamosabb ideig nem ajánljuk a használatát, vendégeidnek ne okozz kellemetlen perceket, ugyanis aki ilyen fekvőfelületen alszik, néhány nap elteltével fáradtan ébredhet.

Az ágyazható kanapéágyak nyitási lehetőségeit soroljuk:

A kiválasztásnál az is lényeges szempont, hogy a kanapé nyitása és összecsukása ne legyen túlságosan megerőltető és bonyolult (főleg akkor lényeges, ha idősebb ember is használja a bútort).
Ilyen szempontból a billenthető háttámlával rendelkező kanapé a legajánlottabb, melyen a kényelmes hátradőlést napközben a nagy méretű párnák biztosítják. Ha lehet figyelj a fekhely magasságára is, mert a túl alacsony ülésről/alvóhelyről való reggeli felkelés nem túl kényelmes és megterheli a gerincedet, ami hosszú távon hátfájást is okozhat.

Ágyszerkezet típusok
Segítünk eligazodni a kinyitható kanapéágyak sokféle nyitási típusa között, ugyanis számtalan variáció és technikai megoldás közül választhatsz.
Legtöbbször egy kompromisszumos megoldásként használjuk a kinyitható kanapékat, akár napi használatkor akár vendégágyként is, de mindenképpen a helykihasználás és a hely megspórolása a cél. A szoba mérete, elrendezése, és az egyéb berendezés fogja meghatározni, hogy neked melyik ágyszerkezetnyitás lesz a legpraktikusabb. Ha van elég hely a nyitáshoz, akkor egy előre nyíló típust válassz, de ha kevés az alvásra hagyható alapterületed, akkor esetleg egy kisebb helyigényű kanapé és annak kisebb fekvőfelülete lesz a megoldás számodra.

Hosszában (előre)nyitható előnye, hogy könnyedén hozzáférhető az ágy két oldalról is, szélességében kevesebb, hosszában nagyobb helyet igényel, magasabb fekvőmagasság jellemzi.


Magas nyitású fekhelynél pedig az az előny, hogy a három egység: a fejrész, az ülés és a pótpárnázat együttesen alkotnak egy kétszemélyes fekhelyet, fontos szempont az is, hogy itt a fekvőmagasság az ülésmagassággal azonos.
A jól ismert és generációkat kiszolgáló kattanós ágyszerkezet igazi titka a könnyű kezelhetőségében van. Az ágy elején található fogantyú segítségével az ülőfelület tetejét felhajtod kattanásig, majd visszaengeded az ágyneműtartó tetejére. Kisebb lakásokba és időseknek az egyik legoptimálisabb megoldás a gördülékeny nyitás és a magas fekvőfelület miatt. Ne ijedj meg, itt nem a „nagyibútort” ajánljuk neked, vannak kifejezetten stílusos, modern változatok is! :)
A nyitható kanapék lehetőséget kínálnak kétféle nyitás/alvási irány közül választani, ami azt jelenti, hogy alváskor mindig kényelmesen és pihentetően tölthesd az éjszakákat.
Alacsony nyitású fekhely
Ez a fajta nyitás is hosszirányban igényel nagyobb helyet. Nyitásakor az ülés úgy gördül, két rész jön előre, a harmadik rész(lábrész) lehajtható az ülés tetejéről, s a három rész így együttesen alkothat egy kétszemélyes fekhelyet. Az ülés szerkezetileg: rugós vagy szivacsos, a fekhely azonban a rugósnál kombinált, ami esetleg a tartósságot garantálja.

A kanapéágyak fekvési irányai

Kínálatunkban igazán sokféle stílusú, szerkezetű és elrendezésű kanapéágy, sarokkanapé megtalálható. Így ezek kialakításuk révén lehetnek mindennapi alvásra alkalmasak, könnyen kezelhető, egyszerűen kinyithatók.
Hosszában fekvős kanapé
Itt a fekvés merőlegesen történik a bútor háttámlájához (falhoz) viszonyítva könnyen kezelhető nyitású, rugós fekvőfelületű kanapéágynál alkalmazzák; több összeállításhoz is kérhető, sarokgarnitúrába, kanapéba, lábtartós kanapéba egyaránt.

Keresztben fekvős kanapé

A kanapé háttámlájával párhuzamos a fekvőfelület így a fekvés iránya is. Itt fontos, hogy számításba vedd a magasságodat ugyanis, ha van karfa a bútoron, akkor az lehet, hogy behatárolja a fekvőfelület nagyságát. Épp ezért sok bútornál van lehetőséged karfával vagy karfa nélküli változattal is megrendelni. Talán az még fontos szempont lehet, hogy a
Szélességük spektruma lehet 140 x 200 cm vagy 160 x 200 cm vagy 200 cm körüli.
A kihúzhatós kanapék és a nyitható vagy lábtartós sarokkanapékvalóban nagy fokú kényelmet biztosítanak. A relaxos elemek kifejezetten kényelmes olvasást, tévézést, igazi „házimozi” élményt tudnak nyújtani.
Modern vonalvezetésük és funkcióik mellett, a dekoratív bevonatok könnyű kezelhetősége teszi igazán népszerűvé őket, ha te is emellett döntesz, a textilbőrök és vízlepergető kárpitok sora könnyítheti meg mindennapjaidat.

Kombinálhatod színben, anyagban, az alsó rész lehet strapabíróbb textilbőr, míg a felsőrész az esztétikum szolgálatában egy jó kopásállóságú szövetből, - a fantáziádra bízzuk döntésed.
A bútorlábazat színe és anyaga sok esetben egyedileg is kiválasztható; anyaga legyen a szoba egyéb bútoranyagaival harmonizáló színű, ez lehet pácolt fából vagy modern fémből, így ez is hozzájárul az összhatáshoz. A szállításnál kiemelt szerepe lehet a bútor szereltségének, ami lehet lapraszerelt, részben lapraszerelt, vagy teljesen összeszerelt.
Ez a sok-sok variációs lehetőség mind azt segíti, hogy a te egyedi igényeidnek megfelelő esztétikailag és funkciójában az életmódodhoz leginkább passzoló garnitúrát vagy ágyat vihesd haza.
A kényelmet növelheti még pluszban egy vagy két oldalon szerelt karfa, vagy esetleg pár darab párna a kanapéágy háttámlája előtt.
A havi kiadványainkban, a weboldalunkon akciós kanapéágyak megtalálhatóak időszakosan. Személyesen is áttekintheted választékunkat, szakértő kollégáink várnak már országszerte több üzletünkben is.


loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!