HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Különleges matrachuzatok: hűsítő és légáteresztő bevonatok

Az éjszakai alvás minősége meghatározza a nappalodat is! Épp a fenti mondás miatt kell nagy hangsúlyt fektetned a hálószobád berendezésére, azon belül az ágy; és különösképp a matracod kiválasztására, mely hosszútávon befolyásolhatja az éjszakáid minőségét.
Az ideális fekhely ugyanis személyre szabott; azaz testsúlyod, testfelépítésed és alvási szokásaid szerint kell megfeleljen a tested elvárásainak. Alvás során a gerincoszlopod stabil, de kellően rugalmas alátámasztást, az ággyal érintkező testfelületed pedig puha és komfortos befogadást igényel.
A hatás-ellenhatás elvén alapulva tehát az ideális matrac kiválasztásakor abból kell kiindulnod, hogy mekkora (test)súlyt kell viselnie matracodnak, illetve testalkatodból és alvási pózodból kiindulva hol alakulhatnak ki azok a zónák, ahol a legnagyobb nyomás keletkezik. Minden esetben ezekre az információkra támaszkodva válassz!
A megfelelő matrac az anatómiai elvárások mellett egy sor egyéb szükségletednek is meg kell, hogy feleljen. Kerüld az allergéneket, matracvásárláskor részesítsd előnyben azokat az antibakteriális alapanyagokat felvonultató típusokat, amelyeknél a matracmag belső átszellőzése is megoldott!
Így elkerülheted a rendkívül allergén házi poratka elszaporodásának kedvező feltételeket,- nedves és párás, idővel kellemetlen szagú közeg kialakulását is.
A matrac belső átszellőzése mellett gondolj a megfelelő alvásklíma biztosítására is!
Az igazán testre szabott matrac és hálószoba kialakításánál kérd szakértő kollégáink segítségét, akik felmérik igényeidet, s a legmegfelelőbb típust fogják ajánlani számodra.
Praktikus kiegészítőként ajánljuk figyelmedbe az ún. matrachuzatokat, amely a matracod é
s lepedőd közé helyezve egy sor kellemetlenségtől megóvhat téged és matracodat is.
Típusonként egy kis szakmai segítséget nyújtunk a matrachuzat választáshoz
Sanitized® matrachuzat: antiallergén és antibakteriális
A Sanitized® antimikrobiális kezeléssel ellátott matrachuzat meggátolja a baktériumok, a penészgombák, az atkák és az algák elterjedését, illetve azok szaporodását, valamint meggátolja a nemkívánatos szagok és foltok kialakulását is. Az ezüst-ionokkal és egyéb anyagokkal történő kezelés a szövetbe integráltan történik, azaz beágyazódik abba, így az nem kopik le, és többszöri mosás mellett sem mosódik ki a matrac huzatából. A svájci Sanitized® fertőtlenítő technológia további előnye, hogy nem változtatja meg a kezelésen átesett matracszövet felületét, ezáltal a matrachuzat tapintása nem változik. Emellett bőrgyógyászatilag tesztelt, 100% bőrbarát és antiallergén. A matrac fekvőfelületén található huzat lecipzározható, maximum 60 C°-on mosható.

Tencel® matrachuzat: nedvesség és hőszabályozó

A farost cellulózából készített Tencel® huzat extra nedvszívó képességnek köszönhetően optimális bőr- és alvásklímát teremt. A Tencel® szálak apró rostokból állnak, amelyek között szubmikroszkópikus csatornák vannak. Ezek a csatornák képesek felszívni és elszállítani a nedvességet, aminek elpárologtatásával a bőr felülete automatikusan lehűl. Mindeközben nincs bőrirritáció: a szálak felülete teljesen sima, így simább és lágyabb érzéssel kényezteti a bőrt és a testfelületet. A huzat természetesen gondoskodik a higiéniáról is: a nedvesség azonnal a szálak belsejébe kerül, nem alakul ki felületükön ún. nedvességfólia, amely fenntarthatná a baktériumok növekedését. Antibakteriális hatását tehát abszolút természetesen, kemikáliák alkalmazása nélkül fejti ki.

Smart Clima® matrachuzat: nedvesség-, és hőszabályozó szövet,- hűtőfunkcióval
Az optimális bőr- és alvásklímát biztosító Smart Temp technológia a testfelülettel akár közvetlenül érintkező textíliákra lett kifejlesztve. A svájci HeiQ által jegyzett innovatív, hidrofunkciós eljárásnak köszönhetően a huzata dinamikusan reagál a pihenő test hőjére. A huzat hűtési funkciója csak akkor aktiválódik, amikor a test közvetlen környezetében forróság és pára jelentkezik, s a hűtés leáll, amikor a testfelületi hőmérséklet és páratartalom újra a normál tartományba kerül. Ráadásul a test hőjéhez alkalmazkodó, bőrbarát és antiallergén Smart Clima® huzat hűtési hatékonysága még 40 mosás után is 100%-os marad.

Silver Protect® matrachuzat: antibakteriális és nedvességszabályozó
Az Argentum Plus® nanotechnológiával készített huzat ezüst ionokkal készül, amelyek védelmet nyújtanak a mikrobiális szennyeződések ellen. Az ezüst ugyanis megakadályozza a baktériumok, a gombák és a vírusok szaporodását, inaktivizálja azokat, ezáltal egészségesebb alvási környezetet biztosít. Emellett a szövet viszkóz és poliészter szálainak köszönhetően nem csupán lágy és kellemes tapintású, hanem képes elvezetni a test által termelt nedvességet is, így antibakteriális hatása mellett kiváló nedvesség- és hőszabályozó képességgel rendelkezik.

Áruházainkban a matracokat ki is próbálhatod, így testközelből érezheted jótékony hatásaikat. A matracvédőkről-topperekről; azok különbségeikről kis tájékoztatóink, gyártói segédanyagaink állnak rendelkezésedre, mellyel segítjük a választásodat.
Kollégáink maradéktalanul a szolgálatodra állnak, ha a sok szakkifejezés esetleg idegenül hangzik, mert ők azon dolgoznak, hogy te kényelmesen aludj és kipihenten ébredj. A gyártóinkkal karöltve a legújabb technikai megoldásokat fogják kínálni neked.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!