Fontos továbbá az ún. munkaháromszög kialakítása, ami azt jelenti, hogy a legfőbb konyhai munkaterületek – az élelmiszer-tárolás, a mosogatás-előkészítés és a sütés-főzés – háromszög alakban való elrendezését foglalja magába. A munkaháromszög kialakításával optimalizálhatod az egyes munkaterületek közötti távolságot, így időt és fáradságot takarítasz meg miközben a konyhában ténykedsz.
Számos praktikus ötlettel segítünk neked formától és stílustól függetlenül kialakítani ezt a területet a konyhádban, és számtalan rafinéria közül válogathatsz a tárolást és a rendszerezést illetően. Ha nincs kamrád, ahol a nagyi lekvárjait sorakoztathatod fel, akkor neked ajánljuk az ún., kamraelemet, mely filigrán rácsos tárolóival igazán a konyhád praktikus kiegészítője lesz. Ezeket a magas, félmagas kamraelemeket nemcsak a készülékek elhelyezésekor érdemes kihasználnod. Léteznek polcos, fiókos, illetve kihúzható-kifordítható kosaras szekrények is, amelyek tökéletesek a száraz élelmiszerek, konyhai kisgépek elhelyezésére is. Az élelmiszer tárolására remek megoldás egy konyhai elemsorba beépített hűtő, melynek takaróburkolatát egyedire hangolhatod a konyhád színéhez.
A praktikum, a kényelem és az átláthatóság jegyében igen népszerűek még a fiókos elemek. A fiókot kihúzva rögtön egy mozdulattal hozzájuthatsz a kívánt edényeidhez, gyorsabb lesz a munkafolyamat, mert nem kell kényelmetlen pozícióban keresni-kutatni vajon hol van a következőleg használni kívánt eszközöd. Ezekbe az elemekbe nem csupán edényeket tárolhatsz, nagy és mély kialakításuk lehetővé teszi, hogy mind sütéshez vagy minden főzéshez szükséges alapanyagot elhelyezz bennük. Továbbá a konyhai textilek és a ritkábban használt kiegészítők tárolására is ideális.