HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Extravagáns, elegáns lakás berendezése

Az ember természete meghatározza az ízlését, épp ezért az öltözködésünkben és otthonunk berendezésében természetesen párhuzamot vonhatunk.
Egy elegáns ízlésvilággal rendelkező fiatal házaspár két-három alapszínnel tervezte meg otthonát, -a minimál stílust előnyben részesítők az élet majd minden területén szeretik a szép racionális megoldásokat és a tárgyakat, a bemutatott lakás esetében sincs ez másként.
Formaviláguk a túlzásoktól mentes, zömében a fehéret, feketét, szürkét keverték különböző arányban; mottójuk: egyszerűség, átláthatóság, design.
A lakberendezésben töretlen népszerűségnek örvend a szürke szín, hiszen árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk a falak festésétől, tapétáktól a különböző kiegészítőkig, itt is meghatározó része a falaknak, elkerülve a szürke egyhangúnak mondott monotonitását. A tulajdonosok is igyekeztek megtalálni az egyensúlyt, nehogy túlságosan „besötétítsék” az enteriőrt; főleg, hogy amerikai konyhás nappaliról van szó.
A sötétebb árnyalatra festett falak vagy tapétával dekorált tereknek és tárgyaknak az összképéből soha sem hiányozhat a ragyogás. Jelen esetben itt is becsempésztek több, fényes-fémes tárgyat, tükröt, lámpát, egy-egy selymes hatású függönyt; vagy egy csíknyi más színű tapéta játékosságával tették még extrémebbé az összhatást.
A nappali tágas terében elhelyezett sarokgarnitúra szintén az eleganciát és a funkciókat ötvözi, kényelmes és bőséges ülőfelülettel, variálható fejtámlákkal vált a használók kedvencévé. Rendkívül sokoldalú bútor, variálhatóságának köszönhetően bármilyen térben elhelyezhető. A szisztémát követve a szintén szürke, de különleges fényes hatású bevonattal rendelkező kárpitosbútor komolyságát, mustársárga kiegészítőpárnákkal keltették életre. Az energikus sárga élességével feloldható a szürke hűvössége, a ragyogó sárga mindig a napfényt idézi. És hogy tovább fokozzák az otthonos hatást, egy bolyhos, hosszú szálú, fehér szőnyeg teszi puha léptűvé az érzést.
A médiafal a fehér magasfényű nappalibútor elemeit, laza, szellős vitrinekkel teszi egyedivé, mely szintén átlátható és nem nyomja össze a teret nagy robusztus szekrényekkel. Az eredmény itt is a légies hatás, az elemek variálhatósága maximálisan illeszkedik a nappali nagyvonalúságába.
A lakók elképzelése, ízlése szerint nagy hangsúlyt kaptak a fényforrások: a design és funkció egységét megalkotva. A fényes felületek, extravagáns designlámpák, függőlámpák, egyéb kiegészítők aszimmetriája mégis finoman bontják meg a tér egységét, ezzel mozgalmasabbá téve a designt.
A fényforrások önmagukban is díszítő funkcióval bírnak, hiszen ha nem is kapcsolják fel azokat, akkor pedig csillogó fémes felületű „szobornak” vagy filigrán plafondísznek álcázzák magukat. :)
A tulajdonosok örömére a nappaliban sok az ablak és a rajtuk keresztül beáramló napfény, így a fényes felületű anyagok és tárgyak csillogó, szikrázó felületükkel egyféle vibráló, elegáns hatást vetítenek a szürkéskékes tónusú falakra. Szinte minden napszakban más és más játékos csillogást, árnyékot vetve…, mely folyton változó hangulattal ajándékozza meg a bent lévőket.
A konyha kiválasztásánál szintén a klasszikus: fekete – fehér színkombináció lett a nyerő, a fekete oldalfalú konyhabútor mélységet, a fényes üvegfelületű ajtók eleganciát adnak az egész bútornak. A nagyméretű konyha elrejtett kamraszekrénye, mindent elnyelő, nagy pakolható alsó, felső elemei, kiforduló kosarai, csendes fiókjai teszik a háziasszony kedvencévé.
Természetesen a teljes koncepciónak megfelelően a konyha kiegészítőjeként fehér színű, csillogó felületű, krómmal kombinált, nyitható étkezőgarnitúrát gondolt ki a pár, a mindennapi étkezések vagy a nagyobb létszámú családi összejövetelek helyszínéül.
A hálószoba igazán nőies vonását a nagy barokkmintás, fényes felületű tapéta teszi fenséges hatásúvá. A bútorszínek és kiegészítők itt is konzekvensek követik a koncepciót, a szürke-fehér-hússzín szentháromságában. A háló praktikuma a nagy méretű gardrób, mely egyedi méretre szabott befogadóképességével milliónyi ruhát, háztartási textilt, nem minden nap használt kelléket rejthet el, tisztán és pormentesen. A minimalista berendezés: egyedi gardrób, nagy franciaágy, légies polcok szállodai hangulatot idéznek, melyből már szinte csak a minibár hiányzik-, de azt megtaláljuk borhűtő transzformációjában, a lakás más helyiségében. :)
A vendégszobában szintén az uralkodó színek jelentek meg. Kényelmes, vendégággyá kihúzható kanapét tettek a látogatóknak. Az itt helyett kapott egyedi, nagy gardróbba pedig el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől a még ritkábban használt sporteszközöket, háztartási gépeket- (akár porszívót).
A családba nemrég megérkezett picilány szobája a csend és béke szigete; szintén a tiszta, nyugalmat hordozó, fehér berendezést kapta, pihe-puha szőnyeggel, hússzínű kiegészítőkkel, a falra egyszerűségében csodás, rózsaszín tapétát álmodott meg az anyuka.
A fürdőszobában manapság oly divatos betonhatású, kissé férfias, szürke csempét, ellenpontként csillogó, elegáns, apró dekormozaik csempével tették nőiessé, mely csillogásával oldja az összhatást. Az egész helyiség modern, extravagáns belsőt kapott, a fehér bútorok és króm fürdőszobai kiegészítők együttes hatása, a szikrázó üvegek fénye, fényes csempék, impozáns esztétikai élményt nyújtanak.
A szín-, és fényharmónia jellemzi az egész miliőt, tágas és rendezett összhatást kapunk, ahogyan stílusban és anyagukban jó érzékkel összeválogatott bútorokkal berendezett helyiségeken haladtunk keresztül. Összességében egy kifinomult, rendkívül impozáns lakást rendeztek be tulajdonosaik bútorainkból.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!