HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Bútorok home office munkavégzéshez

Megfelelő munkahelyi környezetben gördülékenyebb a munka, s ha az ember egy irodában dolgozik- másokkal körülvéve-, jó érzés egy közösséghez tartozni ugyan- hasznos, hogy könnyedén eljuthatnak hozzánk az információk, hogy bármikor tudunk kérdezni, a személyes meetingek, az egyeztetések és persze a szociális szempontok sem elhanyagolhatóak. Építőleg tudnak hatni az ötletelési pillanatok vagy közös ebéd, kávézás a konyhában.
Azonban ennek ellenére, ha te is az otthoni munkavégzést kedveled, vagy ilyen a munkaköröd szeretsz egyedül elmélyedve dolgozni, mert ennek kapcsán a munkatársak nem zökkentenek ki a munkafolyamatból, nem csörög a telefon, így a külső ingerek nem zavarják a munkádat.
Az is nagy előnye az effajta munkavégzésnek, hogy te magad oszthatod be az idődet, ennek megfelelően bonyolíthatod az ügyeidet, vagy éppen telefonálgatsz emailt kezelhetsz.
Hogyan rendezz be home office-t otthonodban

Itt figyelembe kell venned, hogy lakásod erre a célra kialakított része mégiscsak a munkahelyed, és épp ezért munkavégzésre alkalmassá kell tenned.
Legoptimálisabb egy erre a célra kialakított különálló dolgozószoba, megfelelő bútorokkal, íróasztallal, vagy egy nappali sarok, ahol a laptopoddal tudsz kényelmesen dolgozni.

Az otthoni dolgozószobád vagy „iroda” részed legyen felszerelve megfelelő IT eszközökkel!
A technikai feltételek mellett fontos az otthoni munkavégzés feltételeként kialakított munkaterület nagysága, elrendezése, megfelelő nagyságú asztal, egyéb irodai kellékek, nyomtató, scanner...stb...elhelyezése is.
A munkaasztal kiválasztásakor/kialakításakor figyelembe kell venned, hogy számítógép vagy egy laptop, esetleg nyomtató, egyéb irodai kellékek is kellenek-e a munkavégzésedhez és azok elférnek-e majd az asztalon.
Elsősorban azt döntsd el, hogy számítógépasztalra vagy íróasztalra van szükséged.
Tehát, ha igényed van billentyűzettartóra, számítógép-tároló rekeszre vagy monitortartóra, akkor számítógépasztal a megfelelő választás, de ha mindez elengedhető, akkor elég lesz számodra  az egyszerű íróasztal is.
Mindenképpen érdemes olyan asztalt választanod, amely állítható magasságú, rendelkezik kisebb polcokkal, fiókokkal, hogy a tárolást könnyedén meg tudd oldani, és a legfontosabb dokumentumaid pusztán egy karnyújtásnyira legyenek.
Ha ezt nem szeretnéd, akkor szerezz be egy praktikus asztali tárolót netán kisebb szekrényt vagy tegyél fel falipolcokat az asztal fölé.
A kombinálható bútorcsaládjaink egyes elemei, azok sorrendje, egymásra pakolhatósága, kialakításuk számtalan home office lehetőséget rejtenek, berendezhetsz belőle komplett dolgozószobát, akár a nappalidban egy kisebb munkaállomást, ahol elszeparáltan tudsz dolgozni.
Gondold végig, hogy munkádból adódóan egyéb specifikumok szükségesek-e, pl.: megfelelően zárható, tárolásra alkalmas szekrények, mert olyasfajta adminisztratív dokumentumokat tárolsz benne, amihez nem férhetnek hozzá illetéktelen személyek, vagy a gyermeked.
Próbáld az asztalt a lehető legvilágosabb területen elhelyezni, például egy ablak közelében, ha ezt nem tudod megoldani, akkor egy asztali lámpára is szükséged lehet.
A másik legfontosabb bútordarab otthoni munkavégzéshez egy ergonomikus kialakítású szék.
Mivel tökéletesen igazodik a tested fiziológiai sajátosságaihoz, ezek a székek növelik a produktivitásodat és maximalizálják a hatékonyságodat ülés közben pedig megfelelően támasztják a gerincoszlopot, így az egészségedet is támogatják.
Ha lazább a munkaköröd és nem szükséges hozzá íróasztal vagy irodai szék, hanem lazán az öledbe felkapsz egy laptopot, erre elég lehet egy kényelmes kanapé vagy egy fotel laptop tartóval.
Ha kicsit szűkösek a négyzetmétereid otthonodban és nincs lehetőséged egy íróasztal elhelyezésére vagy dolgozószoba kialakítására, akár „befoghatsz” egy erre alkalmas étkezőasztalt, konyhapultot, bárszékkel, de akár a lakásban egy olyan szegletet is kipécézhetsz, ahol megfelelő körülményeket tudsz biztosítani a munkád elvégzéshez.
A home office legnagyobb előnye, hogy saját időbeosztásban, neked a legkényelmesebb pozícióban egy sarokgarnitúra vagy egy fotel relax funkcióit kihasználva, elnyújtózhatsz – mondván „úgysem látja senki”, -  így a leghatékonyabban és természetesen a legkényelmesebben intézheted ügyeidet megszokott környezetedben-, egy kávéval a kezedben :)
Ha olyan szerencsés vagy, hogy tovább nyújtózhatsz, mint a lakásod négy fala és van erkélyed vagy teraszod, akkor egy jó ötlet is elég, hogy irodához hasonló környezetet biztosíts ott is. Egy színes dohányzó-, vagy lerakóasztal, amit akár számítógépasztalként is használhatsz egy puffal, kisebb kényelmes fotellel máris kültéri irodát varázsolhatsz magadnak a teraszra. Helyszűkében szintén praktikus kisebb kanapéban, komódokban, polcokban gondolkodnod, hogy könnyen, gyorsan tudd mozgatni őket és természetesen fontos, hogy minél több dolognak jusson hely még a balkonon.
Bárhol is alakítasz ki irodai környezetet, nézz szét egyedien sokszínű kínálatunkban, ahol az elemek közül rendkívül jól be tudod rendezni a tereidet otthonodban.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!