HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

„KárpiTrend”

Minden újba való merülés előtt jó tudni, hogy honnan is nőtt ki az amit ma nélkülözhetetlennek vagy éppen trendinek tartunk. A különböző kárpitok kezdetleges formában az ókor óta az ember otthonának szerves részei, mint a szőnyeg, függöny vagy takaró. Azóta persze sokat finomodott a minőség a küllem és mára felsorolhatatlan mennyiségben sorakoznak a textíliák, drapériák, kárpitok az üzletekben, hogy komfortosabbá tegyék életterünket.
A jó minőségű járólapoknak, laminált padlóknak és a korszerű fűtésnek köszönhetően a szőnyegek ma már mindenféleképpen kisebb, de annál kiemeltebb szerepet kapnak otthonunk berendezésében. Mostanában nem azért választunk szőnyeget, hogy meleget adjon, hanem sokkal inkább a hangulata miatt, melyet szobánknak kölcsönöz.
Örök kivétel persze itt is a gyerekszoba, ahová a faltól-falig terített padlószőnyeg még most is a legkedveltebb megoldások egyike. Ezekhez a szőnyegekhez újításként szivacsos alátétet gyártanak, ami nem csak a hőt, de a hangot is szigeteli és a szőnyeg élettartalmát is megnöveli.
A gépi csomózású egyenmintás szőnyegek és a kézzel készített egyedi darabok széles skáláját végignézve igazi öröm megtalálni a hozzánk és lakásunkhoz illő darabot.
A reneszánszukat élik az indamintás, barokkos motívumú sötétítő függönyök, kárpitosbútorok és a fekete-fehér újságmintás darabok is. Anyagukat tekintve választhatunk kedvünkre a taft, organza, vagy zsenília anyagból, azonban érdemes óvatosan bánni az élénk színekkel.
A kiválasztott sötétítő függönyhöz mindig tegyük hozzá a fényáteresztőt is, hogy lássuk, hogy mutatnak együtt. Kérjük ki az üzletben a szakértők véleményét, akár magunkkal vihetjük a padlóburkolatunk minta darabját is, vagy az ülőgarnitúráét.
A helyiség uralkodó színétől mindenképp érdemes eltérő színű függönyt választani, mert az üvegfelületek a kilátás miatt hangsúlyosak és ezáltal ki tudjuk emelni. A függönyelkötők gyöngyös változatai a legkedveltebbek és a dekorcsipeszek a mágneses megoldásokkal különleges hatást kelthetnek.

A bútorkárpitok

A bútorkárpitok terén a soha meg nem unható bőr és a műbőr a maga sokszínűségével az ami még mindig hódít, manapság akár szegecses kerettel, vagy pink színben, fényes ezüstös ragyogásban. A barna színhez, mint - az ősz és - az idei trend legkedveltebb színéhez bátran társíthatunk merész színű, érdekes formájú ülőalkalmatosságokat is. Ha szövet, akkor fontos, hogy könnyen tisztítható anyagot válasszunk, gyerekek, kisállatok mellé semmiképp nem érdemes a világos szín alkalmazása.

Mindig úgy rendezzünk be egy helyiséget, hogy kisebb változtatásokkal legyen lehetőségünk megújítani, feldobni otthonunkat. Élvezzük az őszi szezont is a maga szépségeivel!

loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!