HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Így rendezd be a babaszobát II. rész

Általánosságban az előző cikkünkben tehát összeszedtük a legfontosabb első teendőket a baba érkezése előtt, most pedig fókuszba helyezzük a bababútorokat.
Ilyenkor merülnek fel ahhoz hasonló kérdések, mint „Milyen színű legyen a bababútor?”, vagy „Hogyan és milyen bútorokkal rendezzem be a gyerekszobát?”...

Bababútor vásárlási tippjeink:

A megfelelő kialakítás, stílus, színvilág, bútorok kiválasztása nagy kihívás lehet számotokra. Akkor könnyebb a választás, ha már tudjátok az érkező jövevény nemét, így mindjárt nagyobb fogódzót kaptatok a bútorok színének kiválasztásához. Ha nem ragaszkodtok a kialakult standardhez, miszerint rózsaszín, púderszínek a kislányoknak, kék és árnyalatai pedig a fiúknak dukál- nos akkor érdemes a semlegesebb fehér vagy pasztell bútorokkal szemeznetek. Rengeteg csodaszép szín vagy azok színkombinációja fellelhető kínálatunkban, lehet az fehér, magasfényű, sima, vagy mart ajtófrontos, natúr, pácolt,- a sor végtelen. Érdemes tehát körültekintően szétnézi, a színekkel és a hozzá választott harmonizáló kiegészítőkkel egy igen kellemes kuckót tudsz kialakítani majd.
A gyermeket ebben a helyiségben fogják érni az első ingerek és ugyanitt ebben a szobában fogod a legtöbb időt tölteni a kezdeti időszakban. Épp ezért a legfontosabb egy harmonikus, megnyugtató és kényelmes környezetet kialakítanod, amit nem kell elsőre játékokkal telezsúfolni, hiszen a picik látása csak később élesedik távolra. (Addig felesleges porfogóként rakosgathatnád ide vagy oda a plüssrengeteget ) :).
Minden berendezési tárgynál kerüld az éles sarkokat és a nem megfelelően rögzített bútorokat, illetve az allergén anyagokat.
Ügyelj rá, hogy olyan bútort válassz, amely megfelel az előírásoknak, de még nyugodtabb lehetsz, ha TÜV* minősítéssel rendelkező termékeket választasz. Ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy minden biztonsági előírást alkalmaztak, neked csak a funkciókat és a dizájnt kell kiválasztanod.
Először a legszükségesebb dolgokat szerezd be, mint egy babaágy, kiságy, pelenkázókomód vagy pelenkázóasztal. A legjobb ha ez a bútordarab csípőmagasságú, így kényelmesen fölé tudsz majd hajolni. A pelenkázólapot nem szabad telezsúfolni, így könnyebb lesz a babát tisztába tenni és magát a komódot is könnyen tisztán tartani.
A szekrény aljában vagy az egyik sarokban elrejthetsz egy műanyag zsákkal bélelt vödröt vagy akár egy pelenkatároló szemetest, amelybe a használt pelenkákat beledobhatod.
A kellékek, holmik tárolására tehát egy jól kialakított fiókos, polcos szekrény lehet a legalkalmasabb, de segítségedre lehet ebben még egy komód és egy polc is, ahol a babaápolási kellékeket, kis ruhákat fogod tudni raktározni.
Praktikus ha a komódoknak, szekrényeknek legalább két-három fiókja is van, így a pelenkázáshoz szükséges holmikat könnyen hozzáférhető módon tudod elhelyezni.
Vannak olyan kialakítású komódok, melyek egy pelenkázó rátéttel bababútorként funkcionálnak, ám ha ezt a szerkezetet az idő haladtával leveszed, máris egy normál komód lesz belőle, melyet meghagyhatsz a növekvő gyermeked szobabútoraként, vagy áthelyezheted a lakásod más helyiségébe is.
Ezek a kreatív megoldások és többfunkciós bútorok lehetővé teszik, hogy ugyanabból a termékcsoportból, időről-időre egymáshoz illő darabokat találj ezzel is megkönnyítve a vásárlást és a berendezkedést!
A pelenkázó vagy bababútor berendezésénél, gondolkodhatsz natúr vagy pácolt fenyőbútorban is, egy-egy babaágy, pelenkázó vagy komód rendkívül masszív alapanyagból, borovi fenyőből készül, mely különleges erezete miatt is közkedvelt, ezért is ajánljuk neked. A fenyő természetessége révén jól szellőzik, antiallergén hatasú, remek választásod lehet a kisbaba mellé, hiszen a páratartalmat szabályozza.
Gyere és nézz szét a menő bababútoraink között, de ne feledd igazán trendivé varázsolhatod gyermeked kuckóját, a színesre pácolt fenyőbútor kollekciónkkal is!

Az első és legfontosabb bútordarab a babaágy

A kiságynál fontos, hogy a rácsozata sűrű legyen, és ezekbe a résekbe a baba feje ne szorulhasson bele.
Az ágyat érdemes úgy elhelyezned, hogy minden oldalról jól meg tudd közelíteni; a polcokat, szekrényt pedig úgy elhelyezni, hogy semmi se eshessen rá a babára; és pelenkázásnál, öltöztetésnél is minden kezed ügyében legyen.
A gyerekekkel kapcsolatos összes teendő itt zajlik az első időkben: etetés, fürdetés, pelenkázás, öltöztetés- ezért nagyon fontos, hogy a szobában megfelelő hőmérséklet legyen, ideális a 21-22 fok. A babaszobán belül a kiságyat ne a külső fal mellé tedd, mert itt télen túl hideg, nyáron pedig túl meleg lehet, így ilyenkor nem tud az optimális hőmérséklet lenni és feltétlenül kerüld el a huzatos sarkokat.
Fontos biztonsági tartozék a rágásvédő, - ez tulajdonképpen egy műanyag burkolat, amely körbe veszi az oldalrács felső szélét és megvédi a gyermek lágy ínyét és fejlődő pici fogait.
Fontos biztonsági szempont az is, hogy általában olyan bútorokat kínálunk, ahol a hozzáférhető élek le vannak kerekítve vagy le vannak sarkítva, továbbá, hogy az ágyban lévő gyermek ne emelhesse meg a gyermekágy fenéklapját, vagy az ágyban elhelyezett matracot se, mert alá szorulhat a keze vagy a kis ujjai.
A rácsos ágyak nagy része már átalakítható, a rácsot leveheted, kihúzhatod, az ágyat megfordíthatod, ahogyan nő a gyermek és ezáltal igényei, úgy változhat meg az ágy funkciója is. Egy rácsos babaágy, lehet állítható magasságú, ez az első rács levehető, később csecsemőágyból gyermekággyá alakítható, melynek praktikus kiegészítője lesz a leesésgátló, amit szintén megtalálsz kínálatunkban.
Folyamatosan újabb és újabb modulokat tudsz beszerezni a már meglévő bútorcsalád kibővítéseként, mellyel igazán harmonikussá teheted a baba-, majd a később a növekvő gyermeked szobáját.
* TÜV
„Az ÉMI-TÜV SÜD által kiadott tanúsítvány garancia a gyártónak, a forgalmazónak és az üzemeltetőnek , hogy a termék megfelel a vonatkozó biztonságossági és jogi követelményeknek.
A vonatkozó 2009/48/EK irányelv és a 38/2011 (X.5.) NGM rendelet célja, hogy kizárólag biztonságos gyermekjátékok kerüljenek forgalomba.
Az ÉMI TÜV SÜD KERMI osztálya vizsgálataival segíti Önt a magyar, európai és amerikai szabályozások, szabványok vagy akár az egyedi kötelezettségek teljesítésénél.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!