HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Fedőmatrac, avagy topper a terápiás alvásért

Bemutatjuk neked a fedőmatracokat

Egy fedőmatrac, ami elsősorban védi a matracodat és garantálja a kényelmedet.
Az általános matracok általában nagy igénybevételnek vannak kitéve az évekig tartó használat során. Sokszor könnyen deformálódnak, felszívják a nedvességet, ezáltal hosszasan gyűjtik magukba a szennyeződéseket.
Ha te is szeretnéd meghosszabbítani a matracod élettartamát, hogy még több ideig szolgálja egészségedet, akkor azt javasoljuk vegyél-tegyél rá egy ún. fedőmatracot- divatosabb kifejezéssel- toppert.

Hogy mi is ez a topper?!

Alapvetően komfortosabbá teheted velük a heverődet, egyszemélyes ágyadat vagy franciaágyadat. Egy olyan 4-8 cm vastagságú fedőmatrac, amit a már meglévő matracod védelmében rá tudsz teríteni, és fixáló pántokkal ráerősíteni. Ez tehát egy huzattal ellátott plusz kényelmi réteg, ami nem más, mint egy (emlékező) memoryhab alapanyag, melyet a már meglévő matracra helyezhetsz az egészséges alvás hatékonyságának fokozására. Kis súlyának köszönhetően könnyen szellőztethető, áthelyezhető másik ágyra és tisztán tartható.

Néhány érv, hogy miért válassz toppert a matracodra
A legfontosabb tudnivalók a topperről:
-meghosszabbítja a matracod élettartamát
-alkalmas régi és új matracokhoz, melyeket puhábbá tesz
-higiénikus, könnyen lecserélhető, mosható a huzata
-a minőségi topper alkalmazkodik a test vonalaihoz, felfrissíti a meglévő matrac egészségmegőrző funkcióit (javítja a vérkeringést, jobb alátámasztást biztosít, ortopedikus hatású)
-könnyen mozgatható, és bármilyen ágyon használható
- a toppert is időnként meg kell forgatni (az esetleges kigödrösödés elkerülése végett)

A fedőmatrac kiválasztásakor oda kell figyelned annak vastagságára és az anyagára, amelyből készült. A megfizethető darabok belső PUR habbéléssel rendelkeznek, míg a legdrágábbak a testhőre reagáló memoryhabbal.

A fedőmatracok típusai

Ortopedik topper: Masszírozó réteggel ellátott, hideghab topper-matrac; mosható, Aloe-Verás huzattal. Vastagsága miatt elsősorban fedőmatracnak ajánljuk. Latex topper: Olyan bio alapanyag a töltet, amely antiallergén, atka űző, antisztatikus (szennyeződéstaszító), tökéletesen alkalmazkodik a test vonalához. Üreges szerkezete miatt, jól szellőzik.
Memory topper: Thermoaktív matracalapanyag, a test hőmérsékletéhez igazodó és a test vonalát milliméter pontosan követő réteg. Az előbbiek okán pihentetőbb alvást tesz lehetővé, ezt a toppert elsődlegesen hűvösebb érzetű lakásokba ajánljuk.

Standard méretű topperek

Egyszemélyes heverőkhöz, ágyakhoz: 70 x 200 cm , 80 x 200 cm, 90 x 200 cm és 100 x 200 cm
Franciaágyhoz: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 200 x 200 cm
Ha olyan franciaágyat vagy ágyvázat használsz, amelyben 2db 90 x 200 cm-es standard matrac van, a két matrac közötti nyílás „eltüntetésére” is megoldást jelent a 180 x 200 cm-es topper, ami így homogén felületet biztosít és kényelmesebb pihentetőbb alvást tesz lehetővé számotokra. Előnye: középen így nem lesz „matrac-találkozás”, nem keletkezik (esetlegesen zavaró) rés az ágyban. Motoros vagy állítható ágyrácsok esetén mindig külön matracot ajánlunk, és erre kiválóan illeszthető ez a homogén felületet biztosító fedőmatrac.

Boxspring ágyakra helyezhető topperek
Ezt a toppert külön is megvásárolhatod, de általában a komoly, minőségi boxsping ágyakhoz alapból már hozzátartozik. Az ilyen ágyak jellemzője a megemelt konstrukció, a magas matrac, ami lehet egy vagy 2db 90 x 200 cm-es is, és a néhány centiméteres topper képezi. De ez a fedőmatracréteg is úgy van kialakítva, hogy használatkor engedi a motoros fej-, lábrész külön mozgathatóságát.
A felső habmatracot külön is megvásárolhatod, de sok minőségi ágyhoz hozzá is tartozik. Vásárlás előtt mindenképp érdemes szakszerű segítséget kérned értékesítő kollégáinktól, hogy igazán jót válassz. Így ez a több centiméter vastagságú friss, puha és kényelmes réteg biztosan, hosszú távon megoldást jelenthet az egészséged megőrzésének szolgálatában.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!