HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

A kényelmes, minőségi ülőgarnitúra titka

A kanapé otthonod egyik meghatározó bútora. A mérete, formája, a huzat anyaga, színe mind befolyásolják az enteriőr látványát. Nem elég az, hogy az ülőgarnitúra szép legyen, kényelmesnek és strapabírónak is kell lennie. Hosszú évekig ülsz, fekszel rajta, gyakran egyszerre többen is.
A legjobb ha olyan helyen vásárolsz kanapét, ahol van bemutatóterem. Megfoghatod, ráülhetsz, élőben láthatod a szövetek minőségét és színét is. Nálunk modern és klasszikus megjelenésű darabokat egyaránt találsz, valamint a méret- és a formaválaszték is rendkívül széles. Akár egy garzonról, akár egy többszintes családi házról van szó, a megfelelő ülőgarnitúrát itt megtalálod.
Kiválasztás előtt gondold végig, hogy a helyiségbe milyen típus illene legjobban. Ez lehet sarokkanapé, U-alakú, ággyá alakítható, vagy többféle elemből variálható darab. Ha nincs konkrét elképzelésed, gyakran az üzlet, vagy webshop kínálatát látva támadhat egy-egy jó ötleted. Találsz olyan kanapékat is, melyek nyitott állapotban franciaágyként is használhatóak. Így rögtön egy másik bútordarabot is kiválthatsz, ez pedig a kis lakásban élőknek nagyon jó hír.
Fontos azonban végiggondolnod néhány alapvető dolgot. Az egyik legfontosabb szempont választásnál az, hogy a kiszemelt garnitúra mennyi ideig lesz használva. Kutatások szerint egy átlag ember 8-10 évente lecseréli ezen bútorát. Amennyiben ez igaz, érdemes olyan dizájn és színvilág mellett döntened, ami hosszú időn át képes lesz kielégíteni az igényeid. Családoknak, ahol kisgyerek van, érdemes lemosható, könnyen tisztítható huzatú kanapét választani.

Ezek mellett fontos figyelembe venned a lakás méretbeli adottságait is. Nem mindegy, hogy mekkora teret kell bebútorozni, valamint hogy az ott élő személyeknek milyen az életvitelük. Az ülőgarnitúrád a nappali elengedhetetlen tartozéka lesz, ezért színvilága és stílusa is meghatározó szempont. A nappali helyiségek közösségi terek, ahol összegyűlik a család, a barátok.
A garnitúra kiválasztásánál a kényelmet is figyelembe kell venned. Az áruházainkban szerencsére ki vannak állítva mintadarabok, így azokat kipróbálhatod és eldöntheted, hogy megfelel-e. Az üléskomfort lehet puha és kemény is, melyet a bútor terveztetésnél a saját igényeidre szabhatsz. Összeállításban két típus létezik: önálló és összeilleszthető, egymás mellé sorolható, mely ülő, valamint félig-fekvő részekből áll.

Kinézet és kényelmi funkciók mellett azt is el kell dönteni, hogy mire is szeretnéd használni a garnitúrát. Azoknak, akik gyakran nézik a tévét fontos, hogy szemmagasságba kerüljön a készülék amikor a kanapén ülnek, de érdemes olyan garnitúrát választanod, amelynek mélyebb az ülőfelülete, így akár félig fekvő pozícióban is kényelmesen lehet élvezni a műsorokat.
Hasznos szerepet töltenek be a kiegészítő puffok és lábtartók is, amelyek még magasabb szintre emelik a kényelmet. Ha az ismerősök, barátok gyakran jönnek át hozzád, tanácsos kiegészítő párnákat is vásárolni, melyeket akár a földre is letehetsz. Olyan lakásokban, ahol nincsen vendégszoba erősen ajánlott egy kihúzható kanapé vásárlása, hiszen ezek helytakarékosak és egy-egy éjszakára még kényelmesek is.

Végül, de nem utolsósorban el kell dönteni, hogy milyen borítású garnitúrát szeretnél vásárolni. A szövettel bevont kanapék nagyon szépek, és mostanában egyre több kanapégyártó használ lemosható anyagot, így néhány egyszerű mozdulattal letisztíthatod. Választhatsz akár bőrből készült bútort is, ami egyfelől teljesen természetes anyag az összes vele járó jó tulajdonságával, s melynek köszönhetően szinte elnyűhetetlen, hiszen a bőrbútor az egyetlen, ami soha nem öregszik, csupán évről-évre patinásabbá válik.
Gyere és bátran válogass kínálatunkból!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!