HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Mitől lesz szép egy kanapé?

Amikor belépsz egy idegen lakásba valószínűleg első pillanatban alaposan körülnézel és átfut az agyadon egy-két sztereotípia. Vajon milyen lehet a házigazda személyisége, egyénisége és stílusa és az ott élő család életmódjáról is egy szempillantás alatt képet formálhatsz.
Hidd el a te lakásodat is így fogja végigpásztázni az első olyan vendéged, aki még nem járt nálad.
Nem is sejted, hogy még a nappalidban „terpeszkedő” kanapé vagy sarokgarnitúra is sokat elárul rólad és az életviteledről. Kicsi, nagy, szürke, színes, puha, párnás, relaxos…, és még sorolhatnánk a változatokat, mint Gombóc Artúr a csokifajtákat. :)
Mit árul el rólunk a kanapénk?
A kanapé megjelenése, színe, anyaga és formája egy konkrét lenyomata mindannak is, hogy mi, milyenek vagyunk. Romantikusak, kényelmet szerető- lazulni vágyók, az esti tévézést előnyben részesítők, pedánsak, merészek, modernek, visszafogottak. Ahány életstílus és szokás, annyiféle kanapé vagy sarokgarnitúra.
Néhány tipp a kanapé kiválasztásához
A kényelem mellett fontos kiviteli szempontokat is figyelmedbe ajánlunk a vásárlás előtt:
- kanapé vagy sarokgarnitúra
- ágyfunkció
-ágyneműtartó
- relax funkció
-motoros funkció
-lábtartó
-olvasólámpa
-a bevonatok típusai (textil, bőr, zsenília, bársony, textilbőr, vízlepergető kárpitok)
-szivacsmatrac
-stabilabb, többféle rugós kivitel (hullámrugó, gőzölt bükk laprugó, bonell rugó, zsákrugó)

Az ágy alvásra való, a kanapé ülésre, de vannak olyan kanapéágyak melyek mindkettőt bírják.
Ha kisebb alapterületű szobát rendezel be, akkor ide érdemes egy kanapé és az ágy funkcióit ötvöző
bútort választanod, mely még ágyneműtartóval bővíti a funkciók tárházát.
Gondold végig, hogy ezt a bútort mindennapos használatra vagy vendégágyként fogod használni, mert az igénybevétel szabja meg, hogy szivacsos vagy rugós kanapét érdemes választanod. A választásban kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.
Arra azonban figyelj, hogy a napi használat során a szivacsmatracba a csípőd belesüppedhet, így nem igazán ajánlott mindennapi alvásra, ekkor inkább válassz többféle rugós megoldással készült ágyaink közül. Ez a megoldás stabilabb, egészségesebb alátámasztást biztosít a gerincnek alvás közben.
Az ilyen garnitúrákat általában a mindennapi használatnak kitett erősebb szövettel, bőrrel és rugózattal ajánlott kiválasztani. Rengeteg színben és formában állnak rendelkezésedre, a szövet színeinek variálhatóságától, a fekvőfelület keménységén, a párnák mennyiségén, a varrás színének kiválasztásán át, a lábazat színeinek kiválasztásáig.
A kihúzhatós kanapék és lábtartós sarokgarnitúrák valóban nagy fokú kényelmet biztosítanak. A relaxos elemek kifejezetten kényelmes olvasást, tévézést, igazi „házimozi” élményt tudnak nyújtani.
Vagy manapság, ha te is otthonról dolgozol és a „home office”-ban fogod kényelemesre a munkavégzést, akkor pihepuha körülmények között tudod lebonyolítani a napi telefonálásokat.
A nagyobb, azaz a három vagy négyszemélyes kanapék, kanapéágyak és foteles garnitúrák sok ember fogadására és nagyobb családok számára alkalmasak; itt is léteznek szivacsos és rugós megoldások egyaránt.
A szövetek típusai gyártónként más és más, de rendkívül széles palettán kínáljuk mind színében, mind textúrájában, anyagerősségben eltérő igénybevétel szerinti választékunkat.
A bútorlábazat színe és anyaga sok esetben egyedileg is kiválasztható; anyaga legyen a szoba egyéb bútoranyagaival harmonizáló színű, ez lehet pácolt fából vagy modern fémből, így ez is hozzájárul az összhatáshoz.
Léteznek modern, több személy fogadására alkalmas kanapéágyak, sőt ezek sarokgarnitúra változatai is, melyeket moduláris, egyedi összeállításban is kérhetsz: 3-4 személyes változatban vagy extra nagy helyigényű öt-, hatszemélyes sarokgarnitúrában is, melyek igazán az enteriőröd kiemelkedő darabjai lesznek.
Modern vonalvezetésük és funkcióik mellett, a dekoratív bevonatok könnyű kezelhetősége teszi igazán népszerűvé őket, ha te is e mellett döntesz, a textilbőrök és vízlepergető kárpitok sora könnyítheti meg mindennapjaidat.
Kombinálhatod színben, anyagban, az alsó rész lehet strapabíróbb textilbőr, míg a felsőrész az esztétikum szolgálatában egy jó kopásállóságú szövetből,- a fantáziádra bízzuk döntésed.
Ha mozgalmas társasági életet élsz, akkor neked is egy ilyen impozáns, robusztus garnitúra lesz a megfelelő választás, ahol kényelmesen fogadhatod vendégeidet. Ezek a kanapék, sarokgarnitúrák már sok extra felszereltséggel vannak ellátva, melyek mind a kényelmedet szolgálják: lábtartó, kifordítható asztalka, rejtett italtároló, usb kimenet, beépített olvasólámpa, állítható fejtámlák, kihúzható relax elemek...- a sor végtelen.
Ha igazi romantikus alkat vagy akkor a lakberendezésben is megmutathatod a szentimentalizmusodat. A kanapédat felöltöztetheted habos-babos, virágos huzattal, elég sok párnával feldobva vagy a fenséges paloták hangulatát idézve puha bársony anyaggal bevonva; fa-, vagy extravagáns kombinációban fémlábbal, ahogyan ízlésed és merészséged diktálja.
A klasszikusokat se hagyjuk ki a sorból, így amennyiben egy olyan nappaliba lépünk be, ahol mindennek „katonásan” megvan a helye, ahol egy bőrrel bevont kanapé terül el a szőnyegen, akkor valószínűleg a örök elegancia kedvelőivel van dolgunk, nekik kínáljuk a hagyományos bőrbevonatokat. A bőr természetes anyag, jó légáteresztő, könnyen tisztítható, nem tud elhasználódni, egyre patinásabb lesz az idő elteltével.
A színek, formák és anyagok rendkívüli kínálatában kollégáink segítenek eligazodni.
Ez a sok-sok variációs lehetőség mind azt segíti, hogy a te egyedi igényeidnek megfelelő esztétikailag és funkciójában az életmódodhoz leginkább passzoló garnitúrát vagy ágyat vihesd haza.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!