HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Érdeklődsz a lakberendezés iránt?

Megmutatjuk hogyan tanulhatod meg az alapokat!
A lakberendezés az utóbbi időben igen felkapott, divatos szakmává vált, hiszen sokan kapnak kedvet hozzá saját lakásuk berendezésétől, csinosításától arra, hogy a későbbiekben is ezzel foglalkozzanak. Ezt figyelembe véve, ma már igen sok iskolában, tanfolyam keretében végezhetsz lakberendezési tanulmányokat, ám ha nem ragaszkodsz a bizonyítványhoz, akkor autodidakta módon is megismerheted a szakma alapjait könyvekből, lakberendezési magazinokból.

Aki főállásban szeretne lakberendezéssel foglalkozni lehetősége van tanulni, de legalább két éves tanfolyamon érdemes részt venni! Mint minden szakmát, a lakberendezés fogásait sem lehet rövid idő alatt elsajátítani, valamint a hosszabb képzéseken a legtöbb esetben gyakorlati tudást is lehet szerezni. Ha komolyabban szeretnél házak, lakások belső tereinek kialakításával foglalkozni, akkor egyetemi szintű képzésként a belsőépítész szakma áll a rendelkezésedre.
Ugyanakkor a lakberendezés az a terület, ahol hobbiszinten is sok tudást szerezhetsz és kamatoztathatod a saját lakásod csinosítgatásánál is. Mint a divat, a lakberendezés irányzatai is évről-évre változnak, ezért még a profi szakembereknek is folyamatosan képezni kell magukat, hogy mindig alkalmazni tudják a legújabb trendeket. Ezt te is megteheted, hiszen a legújabb könyvek és magazinok megmutatják, mik az aktuális irányzatok a lakberendezés világában.
De ne felejtsd el először megismerni az alapokat, erre az egyik leghasznosabb alapmű Nina Campbell: Elegáns otthon – az ötlettől a megvalósításig című könyve, mely 2008-ban jelent meg. A kiadványból nem csupán a belső terek berendezési lépéseit ismerheted meg, hanem stílust, szín- és mintaalkalmazásokat is megtanulhatsz, hogy igazán harmonikus belső tereket tudjál majd a későbbiekben megálmodni.
Az 1990-es években a Park Kiadó gondozásában jelent meg  egy másik alapmű: Terence Conran: 
A lakberendezés kézikönyve 1-2. kétkötetes kiadvány. Az angol szerző művében megtanulhatod az esztétika alapjait, segítségével elsajátíthatod a szerkezeti átalakítások és a tervezés ismereteit.
Legismertebb személyek az építészet és lakberendezés világában:
Karim Rashid, ipari formatervező és belsőépítész, napjaink egyik legsokrétűbb és legtöbbet foglalkoztatott alkotója, kinek tevékenysége az ipari formatervezéstől a divatig, a művészettől az építészetig mindenre kiterjed. Több mint 3000 különféle használati tárgyat tervezett és valósított már meg, valamint munkáival a világ minden pontján találkozhatunk.
Zaha Hadid az egyik legtehetségesebb, világhírű iraki építésznő. 2004-ben az első nő lett, aki munkájával kiérdemelte a Pritzker-díjat, az építész szakma legnagyobb elismerését. 2010-ben és 2011-ben a Brit Királyi Építész Akadémia (Royal Institute of British Architects, RIBA) Stirling-díjjal, az egyik legjelentősebb brit építészeti díjjal tüntette ki. Zaha 2016. március 31-én szívrohamban halt meg egy floridai kórházban, ahol hörghuruttal kezelték.
Legnagyobb hazai design kiállítások: Trend és Design Kiállítás Construma Határtalan Design – madeinhungary Meed Otthon Design Szakkiállítás
Legnagyobb külföldi kiállítások: Milánói Bútorvásár Kölni Bútorvásár Maison&Objet

loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!