HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Funkció és design: Mitől tökéletes egy polc?

Számtalan különböző stílusú, méretű, színű polc közül válogathatsz. Kialakításuk szerint lehetnek önálló polcok, szekrényekben különböző elosztású tárolók, fali-, lebegő-, vagy sarokpolcok.
A tökéletes polc titka a kreativitásodban is rejlik, ugyanis bármilyen helyiségben, stílustól függetlenül tudsz tervezni és nem csupán tárolásra használhatod, hanem díszítő vagy térelválasztó funkcióval is felruházhatod őket.
Vásárlás előtt érdemes átgondolni mire használod majd, a helyiségben mekkora a rendelkezésedre álló tér, idővel szeretnél-e egy szekrénysorhoz kiegészítésként több elemet vagy polcot venni, mert akkor ezeket az igényeket is érdemes bekalkulálnod.
Az előzetes tájékozódásnál érdemes végiggondolni a rögzíthetőségek formáját is, hogyha lehetőséged van falra szerelni őket, akkor válassz olyat, de ha nem szeretnéd összefúrni a falfelületet, akkor a padlóra állítható darabokkal tudsz tervezni.
Ha egybenyitott terű lakásod van, és kissé szeparálnád a részeket, akkor a konyhádat és a nappali egységet elválaszthatod egy lépcsőzetes kialakítású könyvespolc segítségével, ami igazán nagyszerű látványt fog nyújtani.
A polcok nagy előnye továbbá, hogy más bútorokhoz képest könnyen tudod őket mozgatni, ezáltal tetszés szerint variálhatod a szobád berendezését, így könnyedén felfrissítheted az enteriőrt. Általában az évek során egyre több dísztárgyat, dekorációt, képet halmozol fel, így a polcok jó szolgálatot tesznek és helyet adnak ezeknek a gyűjteményeidnek.
Egy modern nappali központi egysége egy impozáns nappali szekrénysor, melynek már elengedhetetlen extra részei a LED világítással ellátott üvegpolcok, ezek lehetnek hideg vagy meleg fényű de akár kék fényű világítással is. A modern stílusok kedvelői számára garantált telitalálat, a polcokon elhelyezett tárgyaidra odavonzzák a tekintetet.
Habár a polcok legfőbb funkciója, hogy tároljunk vagy rakjunk valamit rá, kreatívan elhelyezve vizuálisan nagyon fel tudják dobni a helyiség hangulatát. A lebegő vagy négyzetes formájú polcokból akár kialakíthatsz különleges geometriai alakzatban (f)elhelyezett mintákat, így igazi játékos megjelenést tudsz biztosítani gyermeked számára, és színes polcokkal igazi mesekuckóvá varázsolhatod.
Ha számodra fontos az egyszerűség és a letisztult design, akkor neked az elegáns megjelenésű polcos megoldásokat ajánljuk, itt a fali rögzítők rejtetten kerülnek kialakításra, így finom összhangot képeznek a minimál stílussal és olyan látványt nyújtanak, mintha lebegnének a falon.
A festett vagy színes laminált felületek és egyedi formák képezhetik egy szett vagy szekrénysor részeit is, így kreatívan tudod azokat egy adott szekrénysor részeként megtoldani vagy különálló polcos rendszerrel bővíteni.
Anyagukat tekintve ezek a polcok készülhetnek fából, bútorlapból, műanyagból, lehetnek üvegpolcok vagy fémmel kombináltak is. A fából készült, stabilabb polcokat könyvespolcoknak ajánljuk, akár különálló bútorként vagy sorba állíthatod őket padlóra is, és ahogyan idővel bővül a könyvtárad, úgy egészítheted ki a megfelelő polcrendszer darabjaival. Ha sok mindent szeretnél elhelyezni és esetleg egy egész falat polcokkal rendeznél be, akkor ez esetben jó szolgálatot tesznek a sarokpolcok, melyek maximálisan segítik a helykihasználást.
Különösen praktikusak, mert otthonod átrendezésekor könnyedén tudod mozgatni őket. Mérettől függően elhelyezheted őket egy asztalon vagy egy sarokban, ahol akár kialakíthatsz egy olvasósarkot, a polc mellé helyezhetsz egy pihe-puha fotelt, így kényelmesen belemerülhetsz a kedvenc olvasmányaidba vagy laptoppal a kezedben dolgozhatsz otthonról.
A fapolcok igen sokféle árnyalatban és polckiosztással kaphatók, válogass kedvedre melyik illik legjobban az otthonod többi berendezéséhez. Kialakításkor berendezhetsz vele egy klasszikus, komolyabb dolgozószobát, egy légies hatású nappalit, vagy a színekkel játszva egy igazi mesebirodalmat gyermekednek. Vannak olyan gurulós polcok is amikben műanyag kis tárolók vagy kosarak vannak, ha több tárolóra van szükséged, például a gyerekszobában a játékoknak.
A klasszikusabb darabok kedvelőinek tömörfa és fenyőpolcokat ajánlunk, melyek akár színesre festett vagy pácolt kivitelben is rendelhetőek. A natúr darabok a természetes anyagok kedvelőinek szívét melengethetik meg, de egyedi festéssel te is saját ízlésedre hangolhatod.
Az üvegpolcok leginkább a fürdőszobák és a konyhák díszei, főleg ha emeli az összhatást egy fényes ledcsík, mely a design része, s ezáltal igazi modern hatást kölcsönöz a térnek.
A fémből vagy kovácsoltvasból készült polcok leginkább a modern enteriőrökbe vagy ipari stílusú helyiségekbe dizájnelemként illenek, míg az egyéb fémpolcok stabilitásuk révén inkább az olyan tárolóhelyiségekbe, mint a kamra vagy terasz.
A praktikum és a design már kéz a kézben jár, ugyanis vannak olyan sarokgarnitúrák, melyeknek karfájába rejtett tárolópolc van elhelyezve, így mindig elérhető helyen találod a tv távirányítót, lapozgatáshoz az újságot vagy épp a szemüvegedet.
Minden lakás alapdarabja egy-két polc vagy polcos szekrény, a stílusától függetlenül. A polcok mindig hasznos darabok, számukat időről időre bővítheted, általuk a helyiségeket átrendezheted és ezáltal a saját lakberendeződdé válhatsz.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!