HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

2022-es év színe: a Very Peri

Az adott év Pantone színének kiválasztási folyamata átgondolt mérlegelést és trendelemzést igényel. Minden évben a Pantone színszakértői a Színértékelő Intézetben új színhatásokat keresnek, melyek az adott irányvonalat határozzák meg az évre.
A Pantone év színe több, mint 20 éve; évről-évre számos iparágban befolyásolja a vizuális kultúrát, termékfejlesztést és a beszerzési döntéseket; ideértve a divatot, lakberendezést, az otthoni környezet alakítását. De idesorolhatjuk az ipari tervezést, valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezést is, hogy teljes legyen a paletta.
Nemcsak a neve különleges; a színe is egyedi. Ha ránézünk, rögtön mosolyra húzódik a szánk-,
„Ritka, hogy egy kékes árnyalatot boldognak nevezzünk, ám ha egy kis piros kerül bele, pont ez történik – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója.
A természettől, a technikai vívmányokig, lépten-nyomon körbevesz bennünket ez a szín és árnyalatai: eszünkbe juthat az égbolt színjátéka, a tengeren megcsillanó pirosas naplemente, a virágok tömkelege- akár egy nyíló ibolya-, és a mindennapjainkban használatos képernyők vibráló kékjei is.
Ahhoz hogy ezeket a hatásokat leképezze a Pantone Intézet, a kéket egy picike pirossal keverte, hogy egy meglepően meleg tónusú kéket kapjon, ami az innováció, pezsgés és lendület üzenetét hordozza magában. Mivel az előző év utolsó harmadában már lázasan dolgoznak a színszakértők, hogy a következő évet milyen színekkel és hatásokkal indítsák el, így az innovatív iparágak: a divatszakma, a designerek, grafikusok, lakberendezők a világon mindenhol nagyon gyorsan hozzájuthatnak az információhoz. Ők ezáltal már be is tervezik a különböző vizuális megjelenésekbe, ruházati termékekbe és használati tárgyakba egyaránt- így rövid idő alatt kézzel foghatóvá és fizikai síkon használhatóvá is teszik a fogyasztók számára.
Az idei év nyertese a „Very Peri” segít nekünk, hiszen a színek szerves részei hétköznapjainknak, éppúgy a ruházkodásban, mint a lakberendezésben egyaránt.
A kék és piros izgalmas keveréke ez a lilába hajló árnyalat, így ez a mix egy igazán különleges hatással gazdagítja a színek világát, s amint megjelenik a színtrend máris indulhatsz beszerezni kiszemelt kanapédat vagy foteledet.
A kék: a nyugalom, megbízhatóság, higgadtság, bölcsesség, hűség, igazság színe.
A piros: az energia és szenvedélyt jelképezi, a kettő keveréke tehát kiad egy lilás, kissé emelkedettebb spirituális jelentéssel bíró színt.
Az adott évre kiválasztott főszínt mindig kísérik olyan kiegészítő színek, melyek szintén az adott év meghatározó elemei, ezek ugyanúgy megjelennek a társművészetekben, grafikai tervezésekben. Ez idén a földszíneket jelenti a fehér homoktól, az őszi szőlő színén át, a vulkáni perzselt föld barnájáig, végül egészen az antracit sötétjéig.
Ha téged is megérintett ez a merész szín és igazán divatos szeretnél lenni, bátran keverd a színeket, betervezhetsz egy dögös, modern kanapét vagy sarokgarnitúrát is ebben a színben, és máris megújuló, friss energiákkal, eleganciával és vagánysággal töltöd meg a teret. Ha csak apróbb változást szeretnél, akkor szerezz be ebben a színben pompázó kiegészítőket, puffokat, párnákat otthonodba, melyek így üde színfoltként keltik életre a lakásodat.
„A Very Peri magában foglalja a kék szín által képviselt pozitív tulajdonságokat, megspékelve azt a mai napok energiáival, hogy egy teljesen új megvilágításba helyezze az előttünk álló jövőt. „- mondja az Intézet. A Very Peri fejezi ki tökéletesen ezt a kort amelyben élünk.
Engedd el a fantáziádat, légy energikus és vagány! Gyere és válassz kínálatunkból!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!