HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Amiért imádjuk a bársonybútorokat

Az érzékszerveink által érzékelésünk és tapintás útján tapasztalunk, kezünket végighúzzuk, egy kellemes tapintású, puha textília felületén, akkor jellemzően meleg hatású, és az otthonosság érzetét kelti.
Az érzékelésen túl a bársonnyal és plüssel borított bútorok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de eleganciát és a luxus érzetét is sugározzák. 
Az elmúlt pár év minden bizonnyal visszatérő slágere a bársony, ami egykoron a királyi kastélyok legmeghatározóbb textilje volt, így ha te is használod, egyfajta fennköltséget csempészhetsz be otthonodba. 
Egy gyönyörű bársony bútordarabbal rendkívül hangsúlyossá teheted az adott helyiséget, legyen az konzervatívabb vagy modernebb összhatású berendezés, garantáltan magára vonzza vendégeid tekintetét. 
Ha te inkább a romantikusabb, vintage irányzat híve vagy, akkor nyilván egy visszafogottabb, pasztellszínű kanapé, sarokgarnitúra vagy étkezőszett mellett fogsz dönteni, és a kiegészítőkkel néhány élénkebb színű párnával dobod fel a bútorokat. Ez a páratlan és különleges anyag minden formában kiemelkedő pontja lesz a otthonodnak!
Ha kicsit merészebb stílus kedvelője vagy akkor bátran keverheted a stílusokat, anyagokat is, nyugodtan betervezhetsz egy betonos minimalista stílusú térbe egy igazán dögös, modern kanapét vagy sarokgarnitúrát is, a hűvös betont így feloldhatod eleganciával és vagánysággal
Kifejezetten kedvelik a lakberendezők, enteriőrtervezők az irodaházakba, bankok ügyfélvárójába betervezni ezeket a bútordarabokat.
Mivel a stílus meghatározza a dizájnt, ezzel a rendkívül impozáns anyaggal bevont bútordarab éppúgy megállja a helyét egy rusztikusabb stílusú bank-,, posta-, kastélyépületben, mint egy modern, „üvegpalota” irodaház berendezéseként.
A kínálatunkban számtalan stílusú és színű, minőségi bársonyborítású bútort megtalálsz, vagy megrendelheted a neked legmegfelelőbbet, amelyekkel újjá és stílusossá varázsolhatod otthonodat vagy irodádat, így teljesen egyedi karaktert adva az enteriőrnek. Az egészen kicsi, fedeles tároló puffoktól elkezdve, a tekintélyt követelő robusztus, elegáns szivarszobába tervezett, vezetői kanapékat és foteleket is fellelheted nálunk.
Gyere válassz kínálatunkból! Engedd el a fantáziádat!
Néhány szakmai tanács, miért és hogyan válassz megfelelő bársonyanyagot … A bársony tehát a lakberendezésben a luxus megtestesítője, de sokan félnek attól, hogy hamar tönkremegy. Pedig, ha jól választunk, egy bársonnyal kárpitozott bútor hosszú évtizedekig otthonunk dísze lehet. 

A bársony, mint anyag 

A bársonyról elsősorban azt kell tudnod, hogy egy alapszövetből áll, amibe fonalakat szőnek. A bársony minőségét és tulajdonságait pedig alapvetően az határozza meg, hogy ezeket a fonalakat milyen sűrűn szövik, mennyire rövidre vágják, és milyen anyagból készülnek. A bársony gyakorlatilag bármilyen természetes vagy szintetikus szálból és ezek keverékéből is készülhet. A szálak anyaga nagyban meghatározza a szövet minőségét és ezáltal a tartósságát is .
A beleszőtt szálak hosszúsága meghatározza a szövet színének mélységét. Minél hosszabbak a szálak, annál gazdagabb az anyag színe és textúrája. A hosszabb szálú bársonyszövet nagyon elegáns és az igazi luxus megtestesítője.
Kopásállóság: A bútorszövetek kopásállóságát az ún. Martindale teszttel vizsgálják (mérőszáma: MD), és ez alapján 15.000 és 100.000 MD közé sorolják az egyes szöveteket. A legtöbb bársony kopásállósága eléri a 40.000 MD-t, ahová csak az igazán strapabíró anyagok tartoznak. (Forrás: Wikipédia).
Hogyan kezeld és tartsd tisztán: Lehet, hogy a bársonykárpittal egy kicsit többet kell foglalkoznod, mint más bútorszövettel, de ha a legstrapabíróbb bársonyok közül választasz, tovább bírják majd, mint bármilyen más anyag.
Ha a bútorfelület nagy igénybevételnek van kitéve, mohert vagy sűrűn szőtt poliésztert válassz.
Ahhoz, hogy a bársonykárpit szépségét sokáig megőrizd: • rendszeres időközönként forgasd át a párnákat • hetente fésüld át egy puha sörtéjű kefével • esetleg figyelj oda, hogy nehezebb tárgyakat ne hagyj rajta állni, mert meglátszik a lenyomata, lenyomja a szálakat.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!