HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Húsvéti készülődés, ünnepi asztalterítés

Végre itt a tavasz, végre itt a Húsvét! Vagy mégsem?! Erre a felhőtlen kijelentésre még várnunk kell, -a karácsony és farsang után ismét egy rendhagyó ünnep jön el az életünkben. Sokaknak azonban a húsvét kapcsán mégis fontos a hagyományok őrzése, épp ezért, a jelenlegi helyzet azt diktálja, hogy tudatos készülődésre hívjuk fel a figyelmet…Csak pár szót említenénk erről, hisz cikkünk nem hivatott felelősséget vállalni e témában! Vigyázzunk egymásra!
Húsvéti készülődés, terítés, kiegészítők, dekorációkA húsvét hangulatát azért még részlegesen se dobd a sutba, készülj vidám, tavaszi színekkel, helyezz az asztalra egy csokor üde virágot, húsvéti szimbolikus dekorációkat, díszítőelemeket, így máris színesebbé varázsolhatod a környezetedet.
Virág helyett mindezeken túl tehetsz az asztalodra, ablakodba frissen vágott virágzó fa-, vagy barkaágakat is, melyekre tegyél masnikkal díszített, festett tojásokat, ezzel máris húsvéti hangulatot teremtettél magadnak. Jelen helyzetben ez egyszerű, kifinomult ötlet, melyet te is gyorsan minimális ráfordítással megvalósíthatsz. Ha gyermeked is van, vond be őt is az előkészületekbe, a tojásfestés elengedhetetlen része a húsvétnak, tartalmas és vidám program lesz, ezután együtt készítsetek fűágyat kosarakba a csokinyusziknak és kisbárányoknak.

A húsvéti szezon a bőségről, újjászületésről, terítésről szól; így kerül fókuszba az étkezőgarnitúra

Minden enteriőrhöz találsz megfelelő étkezőasztalt, széket, komplett garnitúrát is, nézd meg, hogy nálunk mi a favorit.
Az ebédlő és étkezőhelyiség legmeghatározóbb darabja egyértelműen az étkezőgarnitúra.
Pár kérdést azonban tisztáznod kell mielőtt döntést hozol: Milyen is legyen?
Bővíthető vagy fix, illetve érdemes a mindennapi étkezésekhez a család létszámát figyelembe venni, és a bővítésnél a rendezvények alkalmával meghívásra kerülő vendégek számát is.
Az étkezőasztalok kiválasztásánál gondold végig mikor és mennyi vendéget szoktál fogadni, erre vonatkozólag praktikus, ha egy bővíthetőt választasz; így a vendégeid számához tudod igazítani az asztalod méretét.
Sok asztalban már olyan kiemelőszerkezet vagy csúszósín van, ami könnyűszerrel lehetővé teszi az asztal nyitását. A nyitható asztalok esetén van olyan asztal, amely automata nyitást tesz lehetővé, így egy kézzel is tudod működtetni, ha a másikban éppen van valami.
A design lehet klasszikusan elegáns, minimalista, vagy extrém vonalvezetésű; formára kerek, szögletes, négyzetes, ovális… a sor végtelen- mint ahogy gombóc Artúr is sorolná; a lényeg az, hogy passzoljon az étkező a lakásod stílusához, hiszen így lesz szerethető és harmonikus a térben. A bőség zavarában ugye nem is olyan könnyű döntened, de hogy a legmegfelelőbbet válaszd nézz szét kínálatunkban és némi mérlegelés után biztosan megleled álmaid garnitúráját.
Anyaghasználatban is rendkívüli a változatosság a hagyományos fa, tömörfa, MDF-lap étkezőktől a magasfényű fémmel, üveggel, krómmal kombinált már-már ipari stílusig.

Tömörfa és furnérozott, fafurnérozott étkezőasztalok

Ha a klasszikus stílusú fából készült mutatós étkezőasztalokat szereted, itt egy jó tanács, hogy a fát bútorápolóval kezeld le néha, hogy hosszabb ideig szép maradjon. A fenyőfából készült étkezőbútor időtálló, tartós, javítható, ha megunod átfestheted vagy lelakkozhatod, de hatásában mindenképp a természetközeliséget hangsúlyozza.
Kicsit pénztárca barátabb a furnérozott kivitelű étkező, de látványra éppoly impozáns, melyet könnyen és gyorsan egy puha ronggyal te is tisztán tudsz tartani. A fa és furnéros asztalok esetén is a színekkel még változatosabbá tudod tenni az összhatást.
Ezeket az étkezőasztalokat bátran válaszd a klasszikus vagy modern belső terekbe, s hogy tökéletes legyen az összhatás illessz hozzájuk megfelelő stílusú, különböző kárpitozású székeket, karos étkezőszékeket is.
Üvegből készült étkezőasztal
Az üveg étkezőasztal látványa mindenképp légies, filigrán hatást csempész a környezetébe, könnyen és gyorsan tudod tisztán tartani, puha ronggyal, üvegtisztítóval csillogóvá, „maszatmentessé” tudod varázsolni. Anyagából adódóan kényesebb, kissé nagyobb odafigyelést igényel, -így gyermekek mellé meggondolandó választás. Fémvázas, vagy krómlábú székekkel igazán modern enteriőrt rendezhetsz be.

Fém-, és krómlábas étkezőasztal

A fémből készült strapabíró változatok ezüstös krómos vagy fekete színűkkel egy minimalista térben mutatnak majd igazán jól, azt viszont tudnod kell, hogy súlyukból adódóan nehezebben mozgathatóak. Exkluzív hatást tudsz elérni, ha egy hidegebb hatású fémlábú, betonos asztallaphoz bársonybevonatú széket teszel, bátran kísérletezz a stílusok keverésével, a kívánt esztétikai hatás nem marad el.

Székek

A jó és kényelmes étkezőszék nemcsak mutatós, de ergonomikusan is jól van felépítve, kényelmes ülést biztosít, így jó választás hosszabb-rövidebb étkezések, társasági összejövetelek alkalmával.
A kiszemelt bútorodat kompletten megvásárolhatod 4-6 vagy néha többszemélyes garnitúrában is. Külön-külön összeválogatott darabokat is társíthatsz egymáshoz a kívánt stílus elérésére, színben és formában rendkívül változatos a felhozatal. A székek lehetnek karfásak, karfa nélküliek, kárpitjaik sok-sok színváltozatban elérhetők, hogy te a legszebbet tudd hazavinni.
Az étkezőbútorok tehát központi helyet foglalnak el mind a lakóteredben, étkezésekkor pedig a családod életében. Legfőbb szempont, hogy legyen praktikus, de az esztétikum mellett kényelmes ülést tegyenek lehetővé.
Jó készülődést húsvétra! Jó étvágyat!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!