HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

A Pantone 2021 év színe a sárga-szürke színpár

A Pantone év színe több, mint 20 éve számos iparágban befolyásolja a vizuális kultúrát, termékfejlesztést és a beszerzési döntéseket, ideértve a divatot, lakberendezést, az otthoni környezet alakítását, és az ipari tervezést, valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezést.
Az adott év Pantone színének kiválasztási folyamata átgondolt mérlegelést és trendelemzést igényel. Minden évben a Pantone színszakértői a Színértékelő Intézetben új színhatásokat keresnek, melyek meghatározzák az irányvonalat az évre.
Idén tehát a Pantone szakértők által meghatározott sárga/szürke színpár lesz a trend 2021-ben.
A sárga, mint szín
Ha belépünk egy sárgára festett szobába azonnal jókedvünk lesz, melegséget és energiát sugall, egyszerűen jókedvre derít. A sárga hatása továbbá, hogy gondolatébresztő, így aktivizálja a kreatív energiákat, ezért tehát bátran használhatod irodába vagy dolgozószobába.
Ami sárga azt meg is nézzük, élénksége révén rendkívül figyelemfelhívó, ha például sárga cetlire írod a fontos dolgokat, hamarabb észre fogod venni. Pont az előbb említettek miatt- ugyanígy gyorsabban szúrod ki a taxikat is, nem igaz?! ;)

Ha lakásodba szeretnél napfényt, ragyogást becsempészni, akkor szerezz be néhány sárga, vagy a sárga árnyalataiban pompázó vagy aranyszínű bútordarabot, melyektől garantáltan jobb hangulatod lesz. Ha kissé tartasz ettől a színtől, akkor használd apróbb kiegészítőkön puffon, párnákon, takarókon, függönyön

A sárga pszichológiai jelentése:

  • vidám, jókedvű, szeretetteljes szín
  • stimulálja az idegrendszert, a mentális és tanulási folyamatokat
  • optimizmust és boldogságot áraszt
  • ösztönzi a kommunikációt
  • inspirál és beindítja a kreativitást
  • aktivizálja a memóriát és elősegíti a koncentrációt
  • az arany árnyalat a pozitív jövő ígéretét hordozza,
  • uralkodásra, vezetésre termett, aki szereti ezt a színt
A szürke, mint szín
A szürke semleges, hivatalos távolságtartást jelképez, de ugyanakkor az intelligencia színe is-, utalva az agy szürkeállományára. Habár a szürke színű tér monoton hatású is lehet, ezért a semleges felületek jó hátteret biztosítanak azoknak a tárgyaknak, bútoroknak amelyeket ki szeretnél emelni. Ha nagyobb felületen is használod, mindenképp oldd fel valami vidámabb színnel vagy kiegészítők alkalmazásával. A szürke a színek ellentéteként a semlegességet a hétköznapiságot a kompromisszumra hajlandóságot jelenti, de ugyanakkor inspirálja az alkotó szellemű embereket.
A szürke pszichológiai jelentése:
  • értelem, tudás, bölcsesség színe
  • klasszikus, kifinomult, előkelő
  • a pesszimizmust, melankóliát, unalmat is reprezentálja
  • méltóságteljes, konzervatív, tekintélyt parancsoló
  • teljesen semleges szín, ezért gyakran használják háttérként
Ez a színpár mindenképp lenyűgöző lesz otthonodban vagy irodádban, mert a lakberendezésben is kifejezetten divatos párosítás a szürke-sárga, mellyel életre keltheted a tereket. Az energetikus sárga élességével feloldhatod a szürke hétköznapi, melankolikus hűvösségét. Legyen borongós vagy napfényes az idő, a ragyogó sárga mindig jó kedvre derít. Végy egy nagy levegőt, tervezd be otthonodba bátran ezt a semleges-vidám hatású színkombinációt.
Cégünk logója immár 28 éve ebben az aranyhoz hasonló árnyalatban a pozitív jövő ígéretét hordozó, energikus sárga színben pompázik…
Nekünk bevált! ;) Gyere és győződj meg róla Te is, mit jelent ez a szín a lakberendezésben!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!