HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Konyhafelújítás 50% állami támogatással? Lehetséges!

Hatalmas az érdeklődés az új 50%-os (max. 3 millió forintos) otthonfelújítási állami támogatás iránt, hozzánk is rengeteg megkeresés érkezik ezzel kapcsolatban. A program kiváló lehetőséget nyújt nagyon sok család számára, mi pedig összeszedtük, hogy mik a feltételek.
Ez a program azoknak a családoknak szól, akik a már meglévő otthonukat újítanák fel, korszerűsítenék, bővítenék vagy akár szépítenék.
Fontos alapfeltétele a támogatásnak:
  • Legalább egy gyermeket nevelnie kell az adott családnak (ebbe beleszámít a 12. hetet betöltött magzattól a családjával még együtt élő 25 éves gyermekig mindenki. A megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő vagy GYOD-ra jogosult szülők esetében nem számít a gyermek életkora.)
  • A programban házaspárok, élettársak vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők vehetnek részt. Elvált szülők esetében, amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyermek nevelésében, megoszthatják egymás között a támogatást.
A támogatás rendkívüli lehetőséget teremt a komplett konyha felújítására és a beépített konyhagépek lecserélésére, de bármilyen beépített szekrényrendszerre (fürdőszoba, gardrób, stb.) is igénybe vehető.
Az RS Bútor szakemberei szívesen állnak rendelkezésre, legyen szó konyhatervezésről, 3D látványtervezésről vagy beszerelésről.
A programban a 2021. január 1. után elindult felújítások esetében lehet részt venni, az összeg fordítható anyagköltségre és munkadíjra egyaránt.Az anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban igényelhető, tehát maximum 1.500.000 forint anyagköltségre és 1.500.000 forint munkadíjra.

Táblázatunk segít eligazodni, hogy egy konyhafelújítás esetén hogyan is állnak össze az anyagköltségek és munkadíj költségek:
Fontos, hogy az állam a költségek felét állja, így az 50%-os önrészt magunknak kell biztosítani, valamint a pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni, és utólag lehet igényelni a támogatást. A számlákat természetesen gyűjteni kell és minden érintett kivitelezővel szerződést kell kötni.
A visszaigényléshez a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani az összegyűjtött számlákat és szerződéseket.
A teljes ügyintézési folyamat elvégezhető lesz postai úton személyesen, illetve Ügyfélkapun keresztül a SZÜF felületén elérhető elektronikus nyomtatvány kitöltésével és a szükséges adatok megadásával. Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján hamarosan elérhetőek lesznek.
A támogatást a kivitelezési, építési munkák végrehajtását és az utolsó számlák kiegyenlítését követően 60 napos határidőn belül lehet megigényelni. A kérelmek elbírálására a beérkezést követően 30 nap áll a Kincstár rendelkezésére, és ha mindent rendben találnak, 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget, így a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várni a támogatás megérkezéséig.
Ellenőrzésekre a kormányhivataloktól az igénybevételt követő 6 hónapon belül lehet számítani, hogy ténylegesen megtörténtek-e a felújítási munkálatok.
A tájékoztatás nem teljes körű, az igénylés előtt a további részletekről a Magyar Közlönyben olvashat!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!