HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Huss ovi, hello suli! I. rész

Bármennyire is nem szeretnénk, gyorsan elrepül a nyár, vele együtt a nyári szünet, szeptember beköszöntével pedig megkezdődik majd az iskola. Nemsokára elérkezik a pillanat, hogy átgondold mire lesz szükségetek az iskolakezdés alkalmával, nyáron volt elég idő arra, hogy felkészítsd gyermeked az iskolakezdésre.
Ám egyre közeleg a becsengetés időpontja, így be kell vásárolni mindent, amire szükség van, hogy nyugodtan, a tanulásra alkalmas szobát tudjatok berendezni csemetédnek. 
Az elkövetkező pár hétben még van lehetőség a hiánypótlásra, a rég kinőtt íróasztalt mindenképpen ki kell cserélni, esetleg ideje lesz megvenni az első forgószéket is. 
Egy iskolás gyermek szobája már nagyban el kell, hogy térjen az óvódáskori berendezéstől, hiszen lezárult egy korszak; ha iskolás lesz a gyermeked, ki kell alakítanod egy kényelmes sarkot a tanuláshoz, leckeíráshoz, új igényeknek kell teret biztosítanod.
A tervezés folyamatát az átrendezéshez a feltételek biztosításával kezd, a régi bútorok szanálásával, illetve a tanulásra alkalmas bútorokra cserélésével folytasd, hiszen a játék már csak másodlagos lesz, a koncentrációé és a felkészülésé lesz a főszerep.
Alapvető szempontokat sorolunk, hogy könnyebb legyen az átalakítás: 1. Válassz csendes helyet! 2. Legyenek megfelelőek a fényviszonyok! 3. Gondoskodj a szükséges bútorokról! - asztal - szék, forgószék - polcok - fiókok, tárolók 4. Milyen színeket választhatsz? 5. Dekorálj! 6. Ne vonja el a figyelmét poszter, vagy játék!
Az alapvető gyerekbútorok, életkor szerint nyilván különbözőek, mind kialakításukban, mind pedig funkciójukat illetően, de íme egy felsorolás, hogy megkönnyítsük a döntésedet:
Az óriási választéknak köszönhetően biztosan meg fogod találni a gyermeked életkorához keresett termékeket, legyen az íróasztal, komód, polc, kisszék, forgószék: - gyerekágy, kiságy-esetleg emeletes ágy - komódok, gyerekbútor/szekrénysor, vagy tanulószoba fal - íróasztal, gyerek számítógép asztal (hosszabb távra tervezve ezt később is tudja majd használni) - emelhető írólappal rendelkező asztal - kisszék, gyerek forgószékek - tárolók, polcok a tanszereknek, a játékoknak - egy jó asztali lámpa is elengedhetetlen része a felkészülésnek (plusz kislámpa olvasáshoz)
Ezek a legalapvetőbb gyerekbútorok, melyekre szükség van, ám igényetek és elképzelésetek szerint egyéb más kiegészítőkkel is bővíthetitek a csemetéd kuckóját.
Hamarosan folytatjuk, ahol blogcikkünk második részében a megfelelő íróasztal kisszék, forgószék kiválasztásához adunk praktikus tanácsokat...
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!