Autós Gyorsasági OB - FMC Kupa

Hungaroring
2007. szeptember 29-30.

A 2007-es idény záró hétvégéjéhez ért a Magyar Gyorsasági Autósport bajnoksága. A Rich Motorsport mindkét versenyzője nagy készülődéssel várta 2007 utolsó megmérettetését.
Pólya Miklós a megújult Original BMW M Power versenyautóval tervezett versenyhétvégéje sajnos már a pénteki szabadedzésen technikai problémák miatt meghiúsult, ezért az idősebb Pólya a Mazda-RX8 Kupában "vígasztalódott", ahol a kezdeti botladozások után, körről körre jobb időt autózva, az év záró futamát magabiztos fölénnyel megnyerte!

Pólya Ádám is sikerekkel zárta a 2007-es évet a már jól megszokott BMW M3 EVO III. volánja mögött. Az időmérő edzés eredményeként a szombati versenyen ötödik helyről indult el. A harmadik pozíciót hamar megszerezte és stabilan meg is tartotta. Mindemellett e kategóriájában első helyezést ért el és a 3500 cm alatti abszolút értékelésben megszerezte a győzelmet is.

Pólya Ádám: A legnagyobb küzdelmet saját magam és a technika ellen vívtam. Nagyon harcos versenyen vagyunk túl, ötödik helyről indultam, de szerencsére sikerült viszonylag hamar feljönnöm a harmadik pozícióba. Ezután pedig csak a technikám fejlesztésével, és az időeredményeimmel foglalkoztam, hogy minél közelebb tudjak kerülni az első két versenyző párharcához. Év elején ültem utoljára versenyautóban, úgyhogy fizikai próbatétel is volt a mai futam. A sikerszériám egyelőre folytatódik, hisz akkor szintén megnyertem a kategóriámat. Természetesen örültem volna, ha az abszolút értékelésben is első helyen végzek ma, de azt gondolom, ez a harmadik hely szép eredmény. Boldog vagyok és elégedett!

A vasárnap is izgalmakban és sikerekben gazdag volt. Rácz István és a Silver Sting duója ma két körig bírta Bódis Kálmán mögött a toporgást, majd kitörtek, és a verseny végéig vezették a triót, amelyet Pólya Ádám egészített ki. Ők hárman szoros kötelékben repültek, jócskán lepattintva a mögöttük haladókat, és a verseny elején kialakult sorrendben értek be a célba is.
Azonban Pólya Ádám ezen a napon is megtartotta kategóriájának értékelésében az első helyet, valamint az abszolút győzelmi pozicióját, így kijelenthetjük, hogy az idény egy remek versennyel zárult.

Pólya Ádám: - Nagyot csatáztunk, körről-körre sikerül felzárkóznom a két monstrum mögé. Küzdöttem, dolgoztam, de a szenzáció nem jött össze. Az igazán fontos, hogy a kategóriámban sikerült az első helyet megszereznem. Ma már én is több izgalmat hoztam, mint tegnap, látványosabban autóztam, nemcsak a technikára és az időre figyeltem. Talán jövőre jobb technikai és financiális háttérrel majd ebben az értékelésben is sikerül előrelépnem.