Orfűi hegyiverseny OB

Orfű
2007. június 1-3.

A Rich Sport Egyesület rendhagyó módon az orfűi versenyen a megszokott bajor márkát egy Ford Sierra Cosworthra cserélte. Az RS Hungária csapata által rendelkezésünre bocsátott versenyautó egy 4 kerék meghajtású, közel 300 lóerős rally-autó, ami egy hegyi versenyen ideális a tisztes helytállásra.

Mindemellett a jól ismert pécsi változékony időjárás akár egy meglepetést is magában hordozott a négy kerék hajtásból adódó képességek miatt.

Bár Ádám számára merőben újdonságként hatott mind a meghajtást, mind a stabilitást illetően a Ford, mégis már az első felfutások időeredményei azt mutatták, hogy akár a dobogó is elérhető a rangos magyar mezőnyben.

Az első versenyfutam után az abszolút 3. helyről várhatta fiatal pilótánk a második versenyfutam rajtját, azonban a pálya közepénél egy erős jobbos kanyarban az autó a fűre sodródott, majd onnan a szemközti árokba borult. A pilóta sértetlenül szállt ki az autóból, valamint a versenyautó sem szenvedett súlyos sérüléseket, azonban a vasárnapi rajtra nem készült el a technika, ezért pont nélkül zártuk ezt a hétvégét.