Mátrai hegyiverseny OB.

Parádsasvár
2006. július 1-2.

Az idei év 2. hegyi versenyén, a jubileumi 30. Mátrai hegyi versenyen mindhárom versenyzőnk rajthoz állt. Ez a mindenki által jól ismert pálya elvileg nem okozott komoly kihívást a versenyzőknek, mégis sok látványos bukás okozott hosszas fennakadásokat a verseny folyamatos bonyolításában. Az említett balesetek egyike következtében a vasárnapi futam a megszokott két felfutás helyett csupán egy időeredmény alapján lett értékelve.

Pólya Miklós minkét nap technikai gondokkal küzdött, a differenciálmű adta meg magát, s bár a Wankel csoportban mindkét nap a legjobb időket sikerült megfutnia, mégsem produkált a kísérleti stádiumban lévő 3 tárcsás Mazda RX-8 igazi sikert.

Borbély Zsolt mindkét nap kategóriája második helyén zárt. Bár a győzelem csak tizedeken múlt, mégis az idén debütáló pilótának a "csak" ezüst éremmel is megvan minden oka a büszkeségre.

Pólya Ádám ismét meghívott versenyzőként szerepelt a Wankel csoportban, és a kupás RX8-ak mezőnyében mindkét nap - bár gumiproblémákkal küzdött - a 3. helyen végzett.